In Battlefield 1 kunnen spelers net als in enkele eerdere delen ‘Battlepacks’ verdienen in de multiplayer. In deze kisten zitten leuke beloningen waaronder skins voor wapens en XP boosts. De manier waarop Battlepacks worden uitgedeeld is nu echter op de schop gegaan.

Voorheen werden Battlepacks in Battlefield 1 willekeurig uitgedeeld aan enkele spelers aan het einde van een multiplayer match. Het nieuwe systeem dat ontwikkelaar DICE nu heeft geïntroduceerd, laat meer spelers kans maken op een Battlepack en geeft inzicht in wanneer spelers er eentje kunnen verwachten.

Zoals op de bovenstaande afbeelding te zien is, kun je nu aan het einde van een match een voortgangsbalk zien. Wanneer deze balk vol is worden spelers beloond met een Battlepack. Zo maakt iedereen dus kans op een dergelijke beloning en kun je ook nog eens makkelijk zien hoe ver je bent in aanloop naar een nieuwe Battlepack.

De voortgangsbalk wordt gevuld door het spelen van multiplayer wedstrijden. De balk zal ongetwijfeld sneller oplopen wanneer je een goede score behaald, maar met dit nieuwe systeem hebben alle spelers, ongeacht hun niveau, een eerlijke kans om een Battlepack te ontvangen.