Vandaag heeft de mobiele divisie van Sony Interactive Entertainment, ‘ForwardWorks’, officieel hun eerste mobiele game vrijgegeven. Het gaat om Everybody’s Golf uit de welbekende franchise van Sony waarin het mogelijk is om, hoe kan het ook anders, tegen elkaar te golfen. De game is via de Play Store en iTunes te verkrijgen, gratis en voor niets. Wil je de game hier in Europa downloaden? Dan heb je een Japans Apple ID of Google-account nodig.

Het uitbrengen van mobiele games moet er uiteindelijk ook voor gaan zorgen dat men meer wil en zich verdiept in de PlayStation 4. De game wist alvorens de release al 400.000 pre-registraties te verwerven in Japan. Animo genoeg dus. Niet zo gek ook, want Japan blijft een land van ‘on-the-go’ en consoles verliezen er aan populariteit. De PS Vita is bijvoorbeeld ook nog steeds een ding in Japan en de Nintendo Switch gaat er als een tierelier.

Sony’s mobiele business zal zich vooral gaan focussen op de Japanse en Aziatische markt en afhankelijk van deze resultaten, gaat men ook kijken naar andere regio’s. Games waar men momenteel aan werkt bij ForwardWorks zijn What Did I Do To Deserve This, My Lord?, Arc the Lad, Wild Arms, Dokodemo Issho, PaRappa the Rapper en Summer Holiday 20th Century.

Heb je toch liever console games? Everybody’s Golf komt uit op 30 augustus voor de PS4.