Luchtverkeersleider zijn is soms een behoorlijk zware taak. Vliegtuigen laten dalen, opstijgen en ervoor zorgen dat er geen ongelukken gebeuren. In de game Flight Control is het helemaal al een chaos. Helikopters en heel veel vliegtuigen komen in grote getale opzetten boven het vliegveld.

Aan jou de taak om alles in veilige banen te leiden. Want als je een fout maakt, waardoor twee vliegtuigen botsen, is het over en uit. Flight Control is momenteel een immers populaire game op de Iphone en Ipad. Het is daarom vrij logisch dat de game dan gaat uitbreiden naar andere platformen. Ontwikkelaar Firemint heeft vandaag bekend gemaakt dat Flight Control naar de PlayStation 3 komt.

Aan de website The Sixth Axis heeft Firemint bevestigd dat Flight Control PlayStation Move support krijgt en een stereoscopic 3D mode. Al kunnen daar maar weinig mensen gebruik van maken omdat je een 3D televisie nodig hebt. Tevens loopt de game op een resolutie van 1080p. Daarnaast hebben spelers de optie om zowel solo als co-op met vrienden te spelen, ondersteund met maximaal vier personen in drop-in, drop-out stijl.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is krijgt de PS3 versie een exclusieve map, genaamd Metropolis. De map zal in de cyclus van dag en nacht afspelen. Flight Control zal op 15 september in de PlayStation Store landen.