WWE 2K17 veranderde al het nodige binnen de franchise, maar WWE 2K18 gooit hier nog eens een schepje bovenop. Uitgever 2K Games hield een speciaal development summit om meer informatie over de toekomst van de WWE 2K serie bekend te maken. Tijdens deze summit sprak GameSpot met de executive producer van de game; Mike Little, en zodoende weten zij ongeveer wat men van plan is met deze franchise.

Tijdens dit gesprek kwam naar voren dat de Universe modus een stuk meer natuurgetrouw en soepeler zal zijn dan bij vorige delen het geval was. De vorige delen volgden heel strikt de agenda van WWE’s televisie uitzendingen, maar dit is de laatste tijd ook flink omgegooid. Daarom heeft men besloten hetzelfde te doen met de game. Zo belooft men meer verrassingen in deze modus om het tempo van de uitzendingen zelf te kunnen blijven matchen.

De presentatie is een gebied waar nog veel werk te doen was binnen de franchise en dit weet 2K zelf ook. Vandaar dat ze dan ook een vernieuwde graphics engine voor de game hebben gebouwd. Een engine die volgens de ontwikkelaar de afgelopen twee jaar meerdere malen herschreven is. De vernieuwde engine belooft in ieder geval een hoop goeds, met nieuwe skin shaders, real-time reflecties en andere technieken gaat de game er een stuk realistischer uitzien.

Hetzelfde geldt overigens voor het in-game commentaar, dat ook helemaal opnieuw ingericht is. Dankzij een samenwerking met het team van NBA 2K, heeft men de kwaliteit hiervan flink kunnen verbeteren. De lead commentatoren voor de game zijn Michael Cole, Byron Saxton en Corey Graves. Zij hebben allen meer tijd gekregen om te werken aan de game en mochten ook opnemen in dezelfde ruimte als hun co-commentatoren. Dit zal een meer natuurgetrouw commentaar moeten opleveren.

Dan is er nog de MyCareer modus, die dit keer een stuk serieuzer zal zijn. De laatste game werd hierom vooral bekritiseert en in het nieuwe deel zul je meer een verhaal gaan volgen tijdens de opbouw van je carrière. Als end-game gaat het dit keer ook iets anders, namelijk met de Road to Glory modus, één van de nieuwe vormen van online content voor de MyCareer campagne. Wat dit precies is, wilde men echter nog niet vertellen.

Verder zal de game nu eight-man battles bevatten en zijn modi als Royal Rumble, Battle Royale en Ladder matches voorzien van nieuwe mechanics. Hetzelfde geldt voor de nieuwe 8-man tag matches.