Het duurt nog twee weken tot de open beta van Destiny 2 van start gaat, maar Bungie en Activision komen nu al met een launch trailer voor deze beta. Daarnaast hebben ze de eerste details bekendgemaakt van wat je mag verwachten van deze beta.

In de open beta kan je de eerste missie van de campagne spelen, deze missie heet ‘Homecoming’. Ook kan je in de Crucible aan de slag in een tweetal competitieve modi. Eén van de modi is de nieuwe modus Countdown. Hierin moet je een basis op de map aanvallen of verdedigen. De andere modus is Control en hierin moet je zones domineren.

Verder kan je aan de slag in een Strike, Inverted Spire genaamd, en daarin is het de bedoeling om een goed beschermd Vex bolwerk aan te vallen. Dit kan je samen met twee andere spelers doen. Als laatste is de nieuwe vechtstijl van elke klasse beschikbaar. Dat betekent dat de Warlocks Dawnblade kunnen uitproberen, de Hunters de Arcstrider en de Titans de Sentinel.

De open beta is beschikbaar vanaf 21 juli en duurt tot en met 23 juli. Iedereen met een PlayStation 4 kan hier aan meedoen, maar als je langer wilt spelen dien je de game te reserveren. Met een pre-order krijg je namelijk vanaf 18 juli al toegang.