Middle-earth: Shadow of Mordor bevatte een unieke feature die bekend staat als het Nemesis systeem. Dit systeem zorgde ervoor dat spelers een uniek verhaal vormden doordat alle acties gevolgen hadden voor het creëren van unieke vrienden en vijanden. Dit systeem zal ook in het aankomende deel Shadow of War terugkeren en daar is nu interessant nieuws over.

Er is namelijk een update voor Middle-earth: Shadow of Mordor uitgebracht die het mogelijk maakt om de grootste vriend en de grootste vijand uit de game, gevormd door het Nemesis systeem, mee te nemen naar Shadow of War. Deze Nemesis Forge update, zoals de ontwikkelaars het hebben genoemd, is inmiddels te downloaden voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

De update zorgt er dus voor dat een deel van de verhalen die je in Shadow of Mordor hebt gemaakt en gevolgd, door zullen gaan in Middle-earth: Shadow of War. De grootste vijand uit het vorige deel zal door middel van deze update in het vervolg worden geïmporteerd, maar je kunt dus ook hulp verwachten van je meest loyale Orc-volger.

De onderstaande trailer geeft kort nog wat uitleg over de gratis Nemesis Forge update voor Shadow of Mordor. De verhalen uit dat deel vervolgen kan vanaf 10 oktober, want vanaf die dag is Middle-earth: Shadow of War verkrijgbaar voor onder andere de PlayStation 4.