We zitten nu ‘even’ in iets rustiger vaarwater, nog voordat het najaar aanbreekt, waarin weer veel Triple-A games zullen verschijnen. Alvast vooruitkijkend naar dit komend najaar willen we een onderwerp uitlichten dat helemaal aan het begin van deze week voorbij kwam. Namelijk dat Sony niet geheel verrassend een witte uitvoering van de PS4 Pro gaat uitbrengen, gebundeld met Destiny 2. Dat is natuurlijk een slimme zet, een PS4 Pro gebundeld met een game uitbrengen en mogelijk dat er ook nog bundels met Call of Duty: WWII en andere games volgen. Maar goed, dat blijft voor nu natuurlijk nog even koffiedik kijken.

Daarbij krijgt de PS4 Pro over enkele maanden zijn ‘echte concurrent’ tegenover zich in de vorm van de Xbox One X. Los van hoe de PS4 (Pro) tot nu toe verkocht heeft, is dit natuurlijk een mooie graadmeter voor Sony om vanaf dat moment te kijken hoe de PS4 Pro het verder zal doen qua verkopen. Met de feestdagen dan in aantocht is het najaar weer het belangrijkste deel van het seizoen voor zowel Sony als Microsoft. Als we kijken naar de PS4 Pro kan je je afvragen of het voor Sony genoeg zal zijn om de console te bundelen met populaire games, of dat ze meer moeten doen. In dit onderwerp ligt de stelling besloten die we aan jullie willen voorleggen, namelijk ‘De PS4 Pro moet dit najaar een prijsverlaging krijgen.’

Een prijsverlaging zal mogelijke twijfelaars namelijk nog eerder over de streep kunnen trekken om voor een PS4 Pro te gaan in plaats van een Xbox One X. Microsoft zet de Xbox One X nu immers voor â‚Ŧ499,- in de markt en dat is behoorlijk veel geld. Zelfs als je dit afzet tegenover wat de PS4 Pro op dit moment kost, maar met nog een prijsverlaging er bovenop lijkt de PS4 Pro dit najaar zeker een erg goede kans te maken om te winnen, toch? De betere specificaties van de Xbox One X ten spijt, aangezien consumenten vooral in eerste instantie kijken naar hoeveel ‘iets’ kost.

Weer een onderwerp dat voor een interessante discussie kan zorgen. Is de huidige prijsstelling voldoende of doet Sony er slim aan om de prijs te verlagen, om zo een nog groter voordeel tegenover de Xbox One X te hebben. Hoe denk je er over? Is dit een goede aanpak of volstaat het uitbrengen van PS4 Pro bundels om weer succesvol te zijn? Laat het ons weten en drop daarom vooral weer je reactie onder dit artikel.