De nieuwe editie van het Japanse gamesblad ‘Jump’ wist interessant nieuws te onthullen over de One Piece franchise. Zo meldt het blad dat er niet één, maar zelfs twee titels in ontwikkeling zijn binnen de franchise.

De eerste is One Piece: Grand Cruise en dit is een titel exclusief voor PlayStation VR. Alhoewel men bijna niets wist te vertellen over deze VR-game, is wel bekendgemaakt dat het zich afspeelt op een schip. Met dit schip heb je de nodige interactie, maar we weten nog niet of je dit ook gaat hebben met bijvoorbeeld de Mugiwara Pirates.

Meer informatie over One Piece: Grand Cruise voor PlayStation VR zal worden vrijgegeven op 22 juli, tijdens een evenement in de Tokyo Tower. Hier zal dan een speciale demo aanwezig zijn van de nieuwe game.

Als tweede game is er nog een volwaardige One Piece game in de maak en deze draagt momenteel de codenaam ‘Dawn’. Deze is in ontwikkeling bij Bandai Namco, Shueisha en Toei Animation. Dit zal een game zijn met een compleet nieuwe feeling tegenover de andere One Piece games. Wat dit allemaal precies in gaat houden, daar hopen we later dit jaar achter te komen.