DICE en Electronic Arts hebben een nieuwe tijdelijke feature voor Battlefield 1 uit de doeken gedaan, genaamd ‘Summer Missions’. Dit event is opgedeeld in drie aparte missies. Spelers die alle drie de missies succesvol weten te voltooien, krijgen enkele speciale beloningen waaronder een nieuw wapen.

De eerste missie, genaamd Call to Action, is vandaag van start gegaan en deze missie houdt in dat spelers drie wedstrijden van de Operations modus moeten winnen. Deze eerste missie is tot en met 23 juli actief, dus je hebt in principe ruim de tijd om het te voltooien.

Wanneer je een losse missie voltooit, ontvang je een unieke Dog Tag. In totaal kun je dus drie Dog Tags verdienen. Ook is er een Squad XP Boost als beloning voor de drie losse missies. De Dog Tag beloning voor de Call to Action missie wordt op 31 juli uitgedeeld aan alle spelers die de missie hebben afgerond. De Squad XP Boost kun je tussen 23 juli en 30 juli ontvangen wanneer je inlogt.

DICE heeft verder nog enkele unieke beloningen in petto voor iedereen die alle drie de Summer Missions weet te voltooien. Diegenen worden namelijk beloond met een exclusief mêlee wapen genaamd de LVC Arditi Knife. Daarnaast is er nog een speciale beloning voor het voltooien van alle drie de missies, maar deze wordt voorlopig nog geheim gehouden door DICE.

Het is nog niet bekend wat de tweede en derde missies inhouden.