Vanaf vandaag is Yonder: The Cloud Catcher Chronicles verkrijgbaar voor de PlayStation 4. Vanwege de release is er een launch trailer vrijgegeven en die is behoorlijk kleurrijk, laat veel van de wereld zien en vat kort de gameplay samen.

De game speelt zich af op het uitgestrekte eiland Gemea. Een prachtig gebied met acht omgevingen variërend van tropische stranden tot besneeuwde bergtoppen. Elke locatie heeft zijn eigen flora en fauna, samen met veranderende jaargetijden en een dag- en nachtcyclus.

Klinkt allemaal erg mooi en goed, maar een kwade kracht heeft de wereld in duisternis ondergedompeld. Als held moet jij Gemea verkennen en de geheimen van het land in jezelf ontdekken als je een reis naar zelfontdekking onderneemt.

Verder zal je mensen in de wereld moeten helpen die voor heel wat moeilijkheden staan dankzij het kwaad. Met behulp van landbouw, handwerken, koken, vissen en brouwen bouw je een band met de plaatselijke bewoners op die je grondstoffen, een nieuwe boerderij en beloningen aanbieden.

De game heeft een prijs van €23,99. Interesse? Je kan hier terecht. Verwacht binnenkort onze review.