De beta van Destiny 2 is in volle gang en is sinds gisteren ook speelbaar voor iedereen die geen pre-order heeft geplaatst. Vanzelfsprekend lopen spelers tegen bepaalde problemen aan, daar is het immers ook een beta voor. Gelukkig zit ontwikkelaar Bungie niet stil, want de studio heeft laten weten dat verschillende issues inmiddels al verholpen zijn voor de uiteindelijke release.

In de wekelijkse update van Bungie heeft de ontwikkelaar aangekondigd dat met name het PvE gedeelte van Destiny 2 al flink is getuned sinds het uitbrengen van de beta. Bungie vond dat er te weinig ammo was voor de Power-wapens en heeft daarom aanpassingen doorgevoerd in hoeveel ammo er op te pakken is. Al met al moeten Power-wapens een grotere rol gaan spelen in PvE. Daarnaast zijn er significante wijzigingen doorgevoerd in de schade van granaten in PvE en de gezondheid van bazen.

For example, we too felt that ammo (especially power ammo) was too scarce in PvE. In addition to retuning the drop rates, we built a system that guarantees power ammo drops for you and your Fireteam from certain enemies, giving power weapons a more reliable and predictable role in your arsenal. Other areas where we’ve made significant tuning changes include grenade effectiveness in PvE, Boss vitality, and weapon damage against non-player combatants.

Volgens Bungie is de beta gebaseerd op een build die al maanden oud is. De genoemde veranderingen zijn gebaseerd op eigen ervaringen van Bungie zelf, maar de feedback van de beta wordt gebruikt om de reeds gemaakte aanpassingen te checken. In dit geval komt de feedback naar aanleiding van de beta overeen met de genoemde wijzigingen die Bungie al heeft doorgevoerd, dus dat is zeker geruststellend voor de spelers.

Destiny 2 zal op 6 september verschijnen. De beta is speelbaar tot en met morgen. Benieuwd naar onze ervaringen met de beta? Dan kun je hier onze preview lezen.