F1 2017 is heel dichtbij haar release en dus heeft Codemasters vandaag een nieuwe trailer vrijgegeven. In deze trailer zien we alleen maar gameplay van de game en scheurt het ene racemonster na de ander voorbij. Naast alle moderne auto’s bevat deze game ook nog 12 iconische klassiekers, die stuk voor stuk de afgelopen weken zijn onthuld.

Daarnaast zal het welbekende straatcircuit van Monaco voor het eerst ook in het donker te spelen zijn. Dit geeft uiteraard een erg mooi gezicht, met de berg op de achtergrond vol kleine fonkelende lichtjes. Lee Mather, creative director bij Codemasters, vertelde het volgende over dit circuit:

“We zagen dat onze fans het fantastisch vonden om de trailers van de classics te zien, maar snappen natuurlijk dat ze de raceauto’s nu ook in actie willen zien. De voertuigen uit 2017 zijn ongelofelijk snel maar zijn door hun gewicht en breedte elk een uitdaging om te besturen. Het was daarom noodzakelijk om het hele systeem om te gooien om de balans tussen de aerodynamica en bandengrip precies goed te krijgen.”

Lee vervolgde: “Monaco is altijd een goed circuit om je vaardigheden te testen. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt om deze baan nu ook in het donker te racen. Spelers kunnen op het circuit daarnaast kiezen tussen moderne en klassieke F1 auto’s. We denken dat we hier veel fans blij mee gaan maken.”

F1 2017 is vanaf 25 augustus beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC