Begin deze maand bespraken we hier de gratis games die je als PlayStation Plus abonnee deze maand kon binnenhalen. Nu, nog geen maand later, nemen we hier wederom de gelegenheid om het over de gratis games voor PlayStation Plus leden te hebben. Dat doen we met een reden, want Sony lijkt de smaak te pakken te hebben, aangezien we met Just Cause 3 in augustus alweer een volwaardige PS4 game toegestopt krijgen. In het verlengde hiervan kan je je afvragen of het eigenlijk nog relevant is om PS3 games aan de line-up toe te blijven voegen.

De PS4 is nu al geruime tijd (ruim 3,5 jaar) op de markt en omdat vrijwel iedereen daar nu zijn of haar games op speelt, begint de PS3 een beetje overbodig te worden. De groep van actieve PS3-gebruikers is ongetwijfeld enorm geslonken. Het is daarom geen rare redenatie dat Sony beter kan stoppen met het uitdelen van gratis PS3 games aan PlayStation Plus leden. Want laten we wel wezen, wat heb je er immers nog aan als die doelgroep tegenwoordig zeer klein is?

Is het niet beter als Sony PS3 games gewoon laat vallen of beperkt tot één game en in ruil daarvoor een PlayStation VR game aan de maandelijkse line-up toevoegt. Of een andere structuur toepast van één Triple-A PS4 game, een Triple-A PSN titel (van degelijke grootte) en een PS4 indie gecombineerd met twee PlayStation Vita games en een PlayStation VR game. Het zijn slechts voorbeelden van hoe de line-up aangepakt zou kunnen worden, maar het is uiteindelijk aan jullie hoe jullie er in staan.

Ben je het hier mee eens, omdat jij ook (vrijwel) geen games meer op de PS3 speelt? Of speel je juist nog vaak op de PS3 en vind je het wel prima? Of ben je wel toe aan PlayStation VR games in de line-up, die bibliotheek groeit immers ook gestaag door. Kortom, een relevant onderwerp waar we graag jullie mening over horen. Laat daarom vooral weer weten wat je hiervan vindt door een reactie onder dit artikel te plaatsen.