In de beginjaren van de PlayStation 4 schoten de verkoopcijfers zo snel omhoog, dat het niet eens bij te houden viel. Vandaag de dag gaat het wat trager, de console is immers redelijk gestabiliseerd in de markt. Verder hebben de meeste mensen die een PS4 wilden er inmiddels al één en Sony moet nu vooral nieuwe consumenten gaan aanspreken en verwelkomen. Dit lukt aardig, de PS4 blijft populair als product om te kopen en ook in het afgelopen tweede kwartaal wist Sony nog aardig wat consoles te verschepen richting de retailers.

Tot aan 30 juni heeft Sony namelijk 63.3 miljoen consoles weten te verschepen, wat behoorlijk goed is voor de lente. Dat betekent dat men zo’n 3.3 miljoen PS4’s heeft verscheept tussen 1 april en 30 juni 2017. Netjes, maar toch heeft men nog een lange weg te gaan. Sony’s eigen voorspelling ligt op de 78 miljoen verscheepte PS4’s voor het einde van maart 2018, een hoog aantal, maar met het najaar in het vooruitzicht en een sterk eerste kwartaal van 2018 zou dit kunnen lukken.

Tot nu toe zijn de verkopen van de PS4 jaar-op-jaar gestegen en ook dit jaar weer, met 5,4% om precies te zijn, ten opzichte van 2016. Alle financiële resultaten van het afgelopen tweede kwartaal kun je hier terugvinden.

More importantly, we get an update on PS4 shipments. Sony Interactive Entertainment shipped 3.3 million units during the latest quarter (which is a slight drop year-on-year, from 3.5 million in the same quarter of the past fiscal year). This means that the total of shipped PS4 console by June 30th, 2017 is 63.3 million.