Gran Turismo Sport is nog niet eens uit of er wordt al nagedacht over een eventueel vervolg binnen de welbekende franchise. Dit nadenken blijft echter gelimiteerd tot consumenten en journalisten, want Polyphony Digital is er niet mee bezig. Gedurende een interview met Kazunori Yamauchi, CEO van Polyphony Digital, werd hem gevraagd of hij al plannen had voor Gran Turismo 7.

Hier was hij heel open en eerlijk over, hij vertelde namelijk dat al hun studio’s bezig zijn met Gran Turismo Sport en dat men zich daarna gaat focussen op downloadbare content. Er staat dus geen vervolgdeel gepland voor Gran Turismo en Sport is de titel waar we het voor nu mee moeten gaan doen, alsook de komende jaren.

“Gran Turismo 7 is not currently planned. All our studios are focused on Gran Turismo Sport and, once it is out, the DLC that follows afterwards.”

Eerder kwam ook al het nieuws naar buiten dat Gran Turismo Sport gebouwd is om zelfs op een resolutie van 8K te kunnen draaien. Hiermee bleek dus al dat de studio zich vooral focust op Sport en dit wil blijven ondersteunen met updates in de toekomst. Mocht er ooit een krachtigere console uitkomen, dan kan men gewoon Sport gebruiken en een grafische update doorvoeren.

Gran Turismo Sport ligt vanaf 18 oktober in de winkels voor de PlayStation 4.