Rockstar is al meerdere keren aangeklaagd voor zijn Grand Theft Auto-franchise, maar nu wordt het wel heel bont gemaakt. De baas van Psychic Readers Network klaagt de ontwikkelaar nu aan voor GTA: Vice City, een game die 15 jaar geleden op de markt kwam.

Het netwerk maakt gebruik van het personage Miss Cleo en Auntie Poulet, die in de game van Rockstar voorkomt, lijkt hier heel erg op. De ontwikkelaar heeft zelfs de dame die Miss Cleo speelt op het Psychic Readers Network ingehuurd om Auntie Poulet te voorzien van een stem. Rockstar verdient dus geld over de rug van de programmamakers, zo laat de baas van PRN weten.

Er wordt natuurlijk wel heel erg laat gereageerd, aangezien het spel al in 2002 uitkwam. Toch is de zaak doorgezet, omdat Rockstar de game ook opnieuw heeft uitgebracht op andere platformen en het spel nog steeds wordt verkocht.

Rockstar heeft laten weten dat ze de aanklacht totale onzin vinden, maar dat ze er alles aan zullen doen om zich er tegen te verzetten.

“These claims are entirely meritless and completely ridiculous. We will vigorously defend ourselves with regard to this matter.”

Als je niet meer weet wie Auntie Poulet is, dan kan je hieronder een video checken. Tevens plaatsen we een foto van Miss Cleo en je mag zelf bepalen of beide vrouwen op elkaar lijken of niet.

Auntie Poulet in Grand Theft Auto: Vice City

Miss Cleo