De afgelopen week was het qua nieuws binnen de game-industrie wat rustiger. Toch hebben we weer een aansprekend onderwerp voor jullie om hier te behandelen. Dit heeft te maken met het najaar, wanneer er weer veel grote games zullen verschijnen. Voor al deze (aangekondigde) titels kan je natuurlijk al een reservering plaatsen, maar is dit tegenwoordig nog echt nodig? Kortom: Het is overbodig om een reservering te plaatsen voor een game.

Zo was er afgelopen week het bericht dat je de sprinter Usain Bolt als speler krijgt wanneer je een reservering plaatst voor Pro Evolution Soccer 2018. Een ander voorbeeld is de bonus die je krijgt wanneer je de beta speelt van Call of Duty: WWII. Die beta kan je normaal gesproken alleen spelen wanneer je een reservering plaatst voor deze game. Daarnaast krijg je bij deze reservering tevens nog de ‘Nazi Zombies Weapon Camo’. Andere voorbeelden hiervan zijn een speciaal wapen, een unieke skin, enzovoort. Maar ja… laten we wel wezen, wat heb je hier eigenlijk aan?

Bovendien stellen ontwikkelaars dit soort items in een later stadium regelmatig alsnog gratis of tegen betaling beschikbaar. In het geval van Pro Evolution Soccer 2018 kan je je daarbij afvragen of je überhaupt Usain Bolt als speler gelijk in je team wil hebben. Het is tenslotte niet eens een ‘echte profvoetballer’ en dit draagt ook niet wezenlijk bij aan de speelervaring. Dat laatste kan je ook koppelen aan elke andere bonus die je krijgt wanneer je een game van tevoren reserveert. Daarentegen is het wel prettig om te weten dat je bij een reservering een bepaalde game op de eerste dag kan spelen. Daar staat weer tegenover dat het tegenwoordig zelden voorkomt dat een game bij de release vrijwel direct is uitverkocht.

Dit onderwerp is er zodoende weer één dat je van meerdere kanten kunt benaderen en wij willen natuurlijk weten wat jullie hiervan vinden. Schroom daarom niet om weer deel te nemen aan een gezonde discussie rondom dit onderwerp en drop je mening onder dit artikel.