Met Assassin’s Creed: Origins keert de bekende franchise van Ubisoft weer terug na een jaar afwezigheid. Hierdoor hebben de ontwikkelaars wat langer de tijd gehad om bepaalde aspecten van de game te verbeteren en te vernieuwen. Eén van deze aspecten is het gevechtssysteem. Zo op het eerste gezicht lijkt dit in Origins wellicht niet zo anders dan in voorgaande delen, maar niets is minder waar.

Het gevechtssysteem in Assassin’s Creed: Origins werkt namelijk behoorlijk anders en is een stuk diepgaander. Dat is wat game director Ashraf Ismail in de onderstaande video uitlegt en demonstreert met de nodige gameplay beelden. In het kort komt het er op neer dat je in Assassin’s Creed: Origins veel meer na moet denken wanneer je aanvallen uitvoert. De plaats waarop je vijanden raakt en de stats van je wapens zijn slechts twee voorbeelden van de zaken waar je rekening mee moet houden.

De video is behoorlijk uitgebreid en bespreekt tot in details wat er aan het gevechtssyteem is veranderd. Daarnaast worden de verschillende wapencategorieën uit de game belicht en worden de diverse soorten vijanden die je tegenkomt onder de loep genomen. Ook komen de speciale Arena-gevechten nog aan bod.

Al met al is de onderstaande video dus zeker het bekijken waard als je alles te weten wilt komen over de combat in Assassin’s Creed: Origins.