Tijdens de E3 van 2016 toonde Square Enix de Final Fantasy XV VR Experience. Deze ervaring zou uiteindelijk gratis beschikbaar worden gesteld voor alle PlayStation VR-bezitters, maar Square Enix heeft nu tegenover Sirus Gaming aangegeven dat deze titel is geschrapt.

In deze ervaring zou je in de huid van Promptus kruipen en gaan reizen langs de diverse landschappen van de game (Final Fantasy XV). Ook zou je diverse beesten gaan neerschieten.

Volgens lead designer Wan Hazmer was deze ervaring bedoeld om te laten zien waar PlayStation VR toe in staat is. Square Enix wil ook graag met elke game iets nieuws brengen en aangezien er al DLC met Promptus in de hoofdrol is uitgegeven voor Final Fantasy XV, is het niet slim om de VR Experience alsnog uit te brengen.

De ontwikkelaar/uitgever koos er daarom voor om een geheel andere virtual reality-game te maken en dit werd de vis-game ‘Monsters of the Deep: Final Fantasy XV’. Dit is een op zichzelf staande game, dus je bent niet verplicht Final Fantasy XV in bezit te hebben om dit te kunnen spelen.

Wanneer Monsters of the Deep: Final Fantasy XV precies uitkomt is nog niet bekend, vooralsnog staat de release op september gepland.