Wat de PSJailbreak nou eigenlijk echt is

http://psjailbreak.com/images/button_info.jpg

Een webshop van Nederlandse afkomst heeft inmiddels de eerste exemplaar van de PSJailbreak binnen gekregen, en het is dan inmiddels ook wel ‘veilig’ om te stellen dat het hier toch allemaal wel om de real deal draait. De PlayStation 3, is gehackt. De webshop Dynamods.com bekend van onder andere veel PSP-mods in het verleden, heeft inmiddels de USB-stick thuis liggen en ook al een video online gezet. Tevens is deze website een officiele dealer van de stick en duiken de eerste Nederlandse reviews hier op, en is er ook al een Nederlandse video tutorial die je hieronder kunt bekijken.

Al met al voor elke developer en uitgever een van de grootste tegenslagen waar men vier jaar lang voor gevreesd heeft. De PSJailbreak is een kopie van Sony’s eigen JIG-stick, die wordt gebruikt om de PlayStation 3 in service mode te brengen en deze zo te repareren. Hoogstwaarschijnlijk zijn de bouwtekeningen of de chip zelf uitgelekt via een Sony-medewerker en op deze manier gekloond voor het grote publiek. Door middel van het booten via de PSJailbreak stick wordt er een firmware geladen zonder restricties. Deze firmware lijkt erg veel op de firmware die wordt gebruikt op een debug PlayStation 3 en maakt het installeren van .pkg-files zonder handtekening mogelijk. Dit houdt in dat vrijwel elke boerenlul met kennis van PPU/SPU coding en in het bezit is van de private leaked Sony SDK 1.92 zijn code kan compilen en uit kan voeren op de PlayStation 3 als applicatie.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4c7102ff52bf2.jpg

Niet alleen houdt dit in dat er treurig genoeg ISO-loaders gemaakt kunnen worden maar mensen kunnen nu ook volledig zelf een applicatie ontwikkelen voor de PlayStation 3, denk hierbij aan videospelers, homebrew games, Media Center Software, Custom Firmware flashers etc. de mogelijkheden zijn eindeloos. De reden dat het ook Jailbreak heet is omdat het te vergelijken valt met de iPhone en iPad. En wat dan zonde is om te zien is dat veel mensen het meteen associëren met het spelen van illegale games, terwijl dat in veel gevallen niet eens aan de orde is. Want laten we als voorbeeld XBMC nemen, hoe blij zul je zijn als je de PlayStation 3 om kan toveren in een XBMC-monster? Dat betekent Uitzending Gemist, SBS gemist, je hele DivX library op je PS3, HD-films, ondersteuning voor alle codecs…is de PSJailbreak nog steeds een slecht ding? Voor de gamesindustrie, ja, voor de consument? Direct misschien niet gezien de voordelen van homebrew, maar uiteindelijk kan het een platform toch de das om doen gezien de piratterij.

Daar komt nog eens bij dat Jailbreaken op de iPhone en iPad, gek genoeg, wel verheerlijkt mag worden, neem bijvoorbeeld het iPad-item van Gamekings.tv. De grootste gamewebsite van Nederland mag zonder blussen of blozen spreken over het hacken van een iPad waar ook door bijvoorbeeld Ubisoft en Konami games op worden uitgegeven, maar wanneer een gamesite post over de PSJailbreak komen je er negatieve comments tegemoet van ‘Jullie zijn voor piratterij!!!’. Terwijl dat gewoon totaal niet aan de orde is, en dat willen we dus wel even duidelijk maken. Wij zijn tegen piratterij. Kopers van de PSJailbreak hoeven niet perse illegale games te gaan spelen, maar kunnen dit ook vanuit het oogpunt van homebrew doen. Het is dus dan ook niet zo gek dat mensen straks een PSJailbreak gaan halen om puur zelf aan de slag te kunnen met applicaties op hun PlayStation 3 te draaien zonder dat deze de goedkeuring van Sony nodig hebben,

 1.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Lol voor een goedkoop uitziende usb stick 134 euro betalen ben je niet goed bij je stekker -_-

 2. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @ShadowhunterrX: Tis inderdaad veel te veel geld voor wat het kan

 3.    71 XP
  ps3freak's avatar

  de normale mensen zijn de dupe er van nu want nu heeft geen 1 ps3 meer garantie straks want ze gaan het patchen en dan kunnen ze m niet meer repareren zelf en game beurzen zijn dan ook verleden tijd want nu moet je wachten tot het spel op schijfje staat want ze kunnen het niet meer op de ps3 zetten dan ook dus al met al is die sony medewerker als die het heeft gelekt bij sony de sjaak en sony zelf is de sjaak omdat ze hun games niet meer kunnen laten zien en promoten dus mensen weten straks niks meer van games en kopen dus niks en dan is de game oorlog over

 4.    515 XP
  Dead-M's avatar

  HEE
  die winkel heb me ps3 bluray lens gefixt 😀

  😛

 5. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @ps3freak: Dat gaat wel heel ver, de Xbox 360 is ook een flinke poos terug al gehackt en zijn ook nog evenementen van..zo’n usb-stick cancalled huis geen evenementen. En die discs e.d. krijg jij niet uit de PlayStation 3’s bij een Gamescom hoor.

  En wat betreft repareren, dat kunnen ze echt nog wel, ze moeten alleen een manier coden waarop de PSJailbreak gedecteerd wordt, als ze de JIG-stick gewoon opnieuw ontwikkelen en een check uitvoeren of de echte er inzit, is er niks aan de hand.

 6.    219 XP
  SuperDre's avatar

  Onzin, mensen die deze stick kopen doen het puur in de hoop om illegale games te kunnen spelen. De mensen die zich echt bezighouden met homebrew zitten nog gewoon op FW 3.15 en zijn met OtherOS bezig aan homebrew..

 7. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @SuperDre: NOpe, niet waar. OtherOS heeft ENORME restricties wat betreft homebrew, je kunt namelijk niet de grafische chip maximaal gebruiken en dat maakt homebrew al meteen vrij useless via OtherOS.

 8.    220 XP
  salberts93's avatar

  als je ziet dat je zelf applicaties op je PS3 kunt krijgen die je wilt, moet Sony hiermee eigenlijk een gat in de lucht springen. Wat zal al dat gezeur met VidZone en Home en dat NOS wat wij hebben allemaal niet gekost hebben, die investeringen kunnen ze met de Jailbreak (lijkt mij) in de toekomst in hun zak houden. Tuurlijk zullen er altijd mensen misbruik maken door illegale games te gaan spelen, maar er zijn altijd nog genoeg mensen die spellen gewoon kopen. Er zitten genoeg voordelen aan deze hack, mensen moeten zich niet zo druk maken erom. Volgens mij is ook zo’n beetje iedere Nintendo in de wereld gehackt en die maken toch ook nog voldoende spellen

 9.    220 XP
  salberts93's avatar

  wat ik wel jammer vind is dat ze in die tutorial alleen laten zien hoe je spelle kan kopieren en verder niets, niets van apps installeren of een nieuw XMB menu

 10.    150 XP
  maxim380's avatar

  @salberts93:
  Dat komt omdat er nog geen homebrew is 😉

 11.    13 XP
  Paull_1993's avatar

  Ik ben het eens met SuperDre. Mensen (in ieder geval de meerderheid ervan) zal dit aanschaffen om illegale games te kunnen spelen. Waarom zou op elk YouTube filmpje over de PS Jailbreak hetzelfde worden laten zien? JUIST omdat daar de meeste vraag naar is. Homebrew is een enorme bijzaak en voor een minderheid de reden om de PS3 te jailbreaken. Ik vind overigens niet dat je deze jailbreak kan vergelijken met de jailbreak van een iPad/iPhone, we hebben het nu over een gameconsole hea? Dat is toch even wat anders dan die nutteloze Apps.

 12. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @Paull_1993: Oh je kan hem wel degelijk vergelijken, de iPad is inmiddels toch ook wel een volwaardige game platform? Evenals de iPad?

 13.    935 XP
  Mormel123's avatar

  @is de PSJailbreak nog steeds een slecht ding?

  ja hij is nog steeds zo slecht..

 14.    13 XP
  Paull_1993's avatar

  @M4GN3T: Daar ben ik het niet mee eens. De iPad staat nog in de kinderschoenen als het om een volwaardig game console gaat. Overigens kosten die games geen €70,- en is het geen miljoenenmarkt.

 15.    9 XP
  Uccisore89's avatar

  Opzich weer mooi dat het gelukt is. Maar vraag me wel af of je elke keer weer het proces opnieuw moet doen als jij je PS3 opstart? Heb nog meer vragen dus begin er nog niet aan.. Vrij prijzig ook!

 16.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Ik vind het wel echt een voor deel dat je nu alle gedownloade films kan kijken op je ps3 en dat je games kan downloaden maakt mij niet veel uit ik koop 1 tot 3 games per jaar

  Wat ik alleen niet snap jullie downloaden toch ook allemaal muziek, films waarom dan geen games? Er zijn genoeg mensen die hun games blijven kopen. Dus het zal echt niet slecht zijn voor de game industrie

 17.    494 XP
  Boskrplanet's avatar

  @salberts93: Ja, maar wat kan Nintendo die kleine groep ‘piraten’ schelen wanneer het immens veel verdient aan kleine kinderen die nog nooit van illegale games gehoord hebben?

 18. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @Boskrplanet: De R4-kaarten hebben het DS-platform wel zowat laten sterven

 19.   
  ricardog's avatar

  de ps jb is niet alleen maar een een kopie van sony’s eigen jig stick. Zonder Geohot’s exploit kon dit überhaupt niet gebeuren dus er is wel degelijk mee geprutst. Bron:

  Mathieulh
  The psjailbreak guys definitely used Geohot’s exploit, without him it wouldn’t have been possible in the first place.

 20.    284 XP
  just1n's avatar

  Kan niet wachten tot er XBMC op komt en ook een plugin waardoor je je eigen muziek kan afspelen tijdens het gamen (sommige games ondersteunen dit wel, maar lang niet alle games)
  Misschien komt er ook nog een soort Cydia store ipv de normale PSN store?
  De mogelijkheden zijn ongekend

  Creatieve breinen kunnen los gaan en daar plukken wij de vruchten van 😀

  PS: jailbreaken van iPhone/iPad/ipod Touch is ook legaal heeft een Amerikaanse rechter bevonden. vandaar dat men het ook magverheerlijken als men dat wilt. Ben benieuwd of dit ook geldt voor gameconsoles..

 21. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @just1n: Nee de stick en de back up manager zijn zo illegaal als wat omdat het gebaseerd is op door Sony intern gelicenseerde materiaal. Het is dus echt een illegaal product

 22.    169 XP
  nWo_PsyKoMaNiaK's avatar

  Dikke zever. Ongelooflijk dat het hier op “PS3” sense dan nog als iets ‘goddelijks’ wordt aangeprezen en men ons bijna aanmoedigt om dit ding in huis te halen… De hele game industrie verliest hier miljoenen aan dus kom dan niet af met “de game industrie vind dit helemaal niet erg” etc…. De enige die hier de dupe van is, is de eerlijke consument die telkens maar meer moet betalen voor zijn games doordat de beveiling ervan steeds meer geld kost.

 23. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @nWo_PsyKoMaNiaK: Wij moedigen helemaal geen piratterij aan..artikel niet gelezen zeker?

 24.    86 XP
  ralph9994's avatar

  is het eigenlijk wel mogelijk om gedownloade spellen erop te zetten??
  ter info: je spel haal je binnen als iso. maar ik neem aan dat ze op je hardeschijf er op een ander soort manier erop staan zodat je niet zomaar gedownloade spellen erbij kunt zetten.

 25. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @ralph9994: Informatie vragen over gedownloade spellen en het afspelen hiervan, levert je een ban op laat dit dus je eerste waarschuwing zijn =)

 26.    442 XP
  rwss's avatar

  @PS3-SENSE.NL: “Even een korte mededeling tussendoor. Mensen openen inmiddels de eerste topics op het forum met vragen over gedownloade PS3-games. Het beleid is simpel, wie vraagt om informatie over het afspelen van backups, het downloaden ervan, het dumpen ervan of alle andere zaken die er mee te maken hebben, krijgt een permenente ban op het account + ip-adres. De PSJailbreak zelf mag tot in een zekere mate besproken worden, zolang het maar on-topic blijft en het daadwerkelijk over de PSJailbreak + gevolgen ervan zelf gaat.

  Bedankt voor jullie medewerking!”

  Is dit niet een beetje te rigoureus, tuurlijk moeten mensen met vragen hierover zich wenden tot de mensen die de usb stick uit brengen.
  Het is goed om neutraal te blijven en ook goed om geen illigale software
  te bevorderen.
  De meeste Nederlandse ISP’s gebruiken geen statische IP adressen, hier op
  blokkeren is dus vrijwel zinloos, daarnaast is een nieuw account zo aangemaakt met het gegeven dat er gewoon geen statische IP adressen zijn, ook benadelen jullie dan dus uiteindelijk hier iemand anders mee want jullie blokkeren uiteindelijk iemand anders zijn ip adres.
  Bovendien de punten waar op gebaned word die jullie aan gegeven hebben worden bovendien uitgelicht via de video’s van Dynamodz, daar staat alle uitleg in.
  Ik vindt een permanente ban op ip adressen dan ook een zeer slecht idee, omdat de mensen die toevallig een hergebruikt ip adres krijgen wat geblokkeerd is en ook lid zin bij PS3-SENSE.NL gelijk ook gebaned zijn.
  Dit zou een zeer slechte ontwikkeling zijn, pas dus op met deze stap PS3-SENSE.NL.

  Ben wel van mening dat illigale software een slechte ontwikkeling zou zijn voor de P$3 Console, $ony en de game onwikkelaars die voor de P$3 Console kiezen te ontwikkelen, bij mij blijft dan ook de P$3Jail Break memory stick dus permanent gebaned.

 27.    425 XP
  jamez's avatar

  Sorry maar we gaan wel heel ver.

  Gewoon geen links etc naar geloaden games etc…

  Niet meteen gaan dreigen met IP bans dat gaat te ver,Zoals RWSS al zegt heeft het niet zoveel zin.

 28.    524 XP
  Glennps3's avatar

  ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik kijk eigenlijk al heel lang gedownloade films op mijn ps3 xD gewoon op usb stick zetten of ext hardeschijf en kopieren

 29.    219 XP
  SuperDre's avatar

  @M4GN3T: Onzin, eigenlijk de enige restrictie is dat je geen toegang hebt tot de rsx, maar je hebt net zoveel SPU’s tot je beschikking onder OtherOS als een developer met GameOS.. Het probleem is alleen dat het niet zo simpel is om die goed te benutten, het heeft bij de gelicenseerde developers ook lang geduurd, en die hebben gewoon ondersteuning gehad van Sony, wij moeten het allemaal zelf uitzoeken.. Die devs maken nu ook steeds meer gebruik van de SPU’s als van de RSX zelf.. Voor homebrew heb je genoeg aan de dingen die je tot je beschikking hebt onder OtherOS, alleen mensen willen het graag dat het allemaal zo simpel is omdat ze niet gewend zijn aan optimaliseren..

  @Glennps3: In nederland is het nog steeds legaal om films/muziek te downloaden (het is natuurlijk wel immoreel, en wel illegaal als je ze ‘download’ via torrents), maar commerciele games/apps zijn ook in nederland illegaal om te downloaden.

 30.    80 XP
  trybenga's avatar

  pff vind het echt zo spijtig dat het ze echt gelukt is…

 31.    81 XP
  bdalenoord's avatar

  Zal mij benieuwen wat er nu gaat gebeuren. De verkoop van R4-kaarten is inmiddels ook al verboden i.v.m. het geld wat de game-industrie hierdoor misloopt, hoop dat tegen deze jailbreak precies dezelde maatregelen genomen worden…

 32.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Waarom heb ik nog niks van Sony gehoord?

 33.    3 XP
  bassline's avatar

  ik blijf mijn games hoe dan ook kopen… jailbreak of niet

  het xmbc en homebrew lijkt me wel een goede maar om daar nou ff 134 euro voor te schokken?

 34.    124 XP
  killer-donkey90's avatar

  Zie toch liever dat sony zelf met een omgeving komt voorv een soort van homebrew en dat spellen gewoon extra beveiligd blijven. (onder het mom van als je aparte apps voor je telefoon kan maken/downloaden moet dat ook met je spelconsole kunnen)

 35.    220 XP
  salberts93's avatar

  mensen die helemaal hem stressen over een ‘miljoenenmarkt die instort’, dat valt reuze mee aangezien er genoeg mensen (jullie zelf ook neem ik aan) zijn die gewoon hun spellen betalen. daarnaast komt er ook een heleboel geld binnen met sponsors. Wat dacht je dat het EA Sports of Konami opleverde om een heel veld vol met sponsors op de borden te hebben, of Gran turismo met al die sponsors langs het circuit

 36. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @bassline: Nja dats wel vrij duur inderdaad, maar goed een Media Center kost je ook klauwen met geld.

 37.    219 XP
  SuperDre's avatar

  @M4GN3T: Nou een fatsoenlijke mediacenter koop je al van 50 euro, daar kan de PS3 helaas nog steeds niet aan tippen met zijn zwaar beperkte codec support.. schandalig dat iets dat ook als mediaspeler in de markt gezet wordt zelfs nog niet eens het aantal codecs ondersteund dat een simpel dvd spelertje van 30 euro bij de kruidvat al wel kan..

 38. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @SuperDre: ik heb het over een media center met net zoveel mogelijkheden als een Popcornhour..die mediaspelers noem ik geen media centers.

 39.    369 XP
  matthijs222's avatar

  mensen, bijna NIEMAND houd zich daadwerkelijk bezig met homebrew of die andere functies die je erbij krijgt als je je ps3 hackt, ik durf te zeggen dat minimaal 70% van de mensen die dit kopen, zich enkel bezig gaan houden met illegale games, endus gaat sony en andere game makers ontzettend veel verlies maken, en dus, gaan wij eerlijke gamers, er kapot veel op achteruit, kijk maar naar de DS, daar komen ook nog nauwlijks goeie games voor uit, dankzij het feit dat die ook zwaar gehackt is!
  mijn mening? neem afscheid van de ps3 zoals hij nu nog is, hij zal er zwaar op achteruit gaan…..
  ~R.I.P. unhackt ps3!!!

 40. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @matthijs222: Nja daarom had het beter geweest dat een Backup-Manager niet mogelijk zou zijn, en dat games emuleren op een of andere manier bij voorbaat geblokt was. Maar goed 🙁

 41.    118 XP
  nWo_CyBerMaNiaC's avatar

  Spijtige zaak dit alles.
  Waaron kunnen mensen niet gewoon genieten van wat ze hebben, waarom wil men als maar meer voor minder?
  Hoeveel tonnen geld heeft de muziek en filmindustrie al aan dit soort praktijken verloren?
  Waarom zou je als beginnend bedrijf in de toekomst(als men zo doorgaat als nu) nog investeren in het maken/verkopen van games als toch alles onder hun neus gratis gedownload wordt? (Men is nu al zwaar aan het commercialiseren)

 42.    124 XP
  killer-donkey90's avatar

  @salberts93: Beetje naïef om te roepen dat ze dat er een heleboel geld binnenkomt door sponsoren. Je doet nu net alsof ze ook de spellen gratis weg zou kunnen geven want ze krijgen al hun geld al binnen via sponsoren. Denk dat je niet helemaal een voorstelling kan maken van hoeveel geld er in zo’n spel word gestoken.

  Juist door de denkwijze die je verkondig vinden een hoop mensen dat ze gewoon spellen kunnen downloaden want ze verdienen er toch al genoeg aan… (en dat voor een redacteur…)

 43.    133 XP
  Kaiwa's avatar

  Ik zou er niet aan moeten denk om 30 gig te moeten downloaden voor 1 game. Pfff, die stick kan me gestolen worden.. Geef me die blu-ray disc! 😀

  Het verbaast me ook hoe naïef salberts93 is. Als redacteur zou je denk ik toch écht beter moeten weten hoe het allemaal werkt. Sponsoren bij GT5? Ga er maar vanuit dat ze moeten betalen aan die partijen om het erin te mogen zetten.

  De makers van Mafia 2 hebben een deal gesloten met Playboy voor licentie rechten om het “Playboy verzamelen” te implementeren. Denk je echt dat dit gesponserd zou worden als “Gratis reclame”? Grote vergissing zou ik zeggen…

  Deze PS jailbreak is een harde klap voor de (PS3) games industrie. Hopen op firmware updates heeft geen nut meer want met deze chip is het een kwestie van tijd tot iemand een script maakt die de OS overschrijft en daarmee custom firware gemaakt wordt. Dan zit Sony zonder opties om dit nog te kunnen opvangen.

 44.    109 XP
  Kenney's avatar

  @Kaiwa: Wat is het hoogtepunt van domheid? Juist, Kaiwa. Ik zit zelf in de game business, goed, de casual game business maar we werken ook met sponsoren.

  Als bijvoorbeeld Coca-Cola graag een reclamebord van hun langs mijn racecircuit willen hebben staan dan betaald Coca-Cola MIJ. Waarom zou ik Coca-Cola gaan betalen? Heb toch geen steekje los zeker.

  Anyways bedrijf waar ik werk loopt 100% op sponsoren, al mijn/onze games zijn gratis te spelen maar je moet wel wat reclame bekijken.

 45.    124 XP
  killer-donkey90's avatar

  @Kenney: Trek inderdaad zwaar in twijfel of ze moeten betalen om de logo’s te mogen gebruiken (kan me niet voorstellen).

  Maar aangezien je zelf in die business zit (en ik een totale leek ben) neem ik aan dat je het wel met me eens bent dat EA sports spellen of grand turismo nooit zou kunnen bestaan van alleen de sponsor inkomen. (zonder hele reclame films te laten zien maar gewoon op de manier dat er nu reclame in voor komt)

 46.    109 XP
  Kenney's avatar

  @killer-donkey90: Nee hoor absoluut, games die wij maken hebben productiekosten van een paar honderd euro. Als je kijkt na GT5 dan gaan die kosten in de miljoenen zitten. Nogal een verschil, dus ze zouden niet alleen van sponsoren kunnen leven maar het levert zeker wel wat in het laatje voor ze.

 47.    133 XP
  Kaiwa's avatar

  @Kenney: Ik denk dat de vergelijking tussan casual games en GT5 ver uit elkaar ligt. Vaak worden bij dat soort massa producties wel prijzen gevraagd om dingen te mogen vertonen.

  Net zoals laatst op de voorpagina over de overheid die boos was omdat er VLAGGEN werden gebruikt.

  Ik suggereerde ook niet dat er nooit sponsoren in de picture komen, zo zijn er voorbeelden waar dit wel het geval geweest is, maar in de meeste gevallen is dit gewoon écht niet zo. Licenties, licenties en nogmaals licenties…

  Uit intresse Kenney: Ben wel benieuwd welke games je al is gemaakt hebt 🙂 Ben zelf ook bezig om de games business in te stappen als programmeur…