The Solus Project is een game die oorspronkelijk al in 2016 uitkwam voor de PC en Xbox One, maar ruim een jaar later zal deze game ook het levenslicht gaan zien op de PlayStation 4. Naast dat je de game op een reguliere manier kunt spelen, zal er tevens een mogelijkheid zijn om het in VR te beleven. Dit alles zal mogelijk zijn vanaf 18 september.

In de game word je in een wereld geplaatst waarin je op zoek gaat naar de laatste hoop om de mensheid te laten overleven. Na een ongeluk wordt dit alleen nog maar lastiger en ben je helemaal alleen op een onbekende planeet waarop je moet zien te overleven. Dit alles zal volgens de trailer een ruim 15 uur durende ervaring zijn.

De game zal een prijskaartje hebben van €19,99 en het is al mogelijk om de game in de PlayStation Store te pre-orderen. Ben je in het bezit van een PS Plus lidmaatschap? Dan krijg je hier direct 20% korting op de game.

Naast een trailer en de overige informatie zijn tevens de eerste afbeeldingen vrijgegeven van The Solus Project, die een inkijk geven op de grafische kwaliteit van de game.