Tijdens de Sony persconferentie in Keulen is het weer naar voren gekomen, namelijk MUBI. Dit interactieve platform zal het mogelijk maken om gemakkelijk op je PlayStation 3 films te gaan bekijken. Verwacht echter niet de nieuwste Hollywood-films te gaan bekijken, MUBI draait namelijk vooral om cultfilms en indies die te huren zijn door middel van micro payments.?

Met MUBI breidt Sony haar video-on-demand platform uit in Europa, aangezien we natuurlijk ook al Vidzone hebben. Het nadeel van Vidzone is alleen dat de geluidskwaliteit niet optimaal is en dat de clips allemaal in SD-kwaliteit zijn. Maar ergens moet er een begin zijn, en wie weet wat Sony in de toekomst nog meer met Vidzone wil gaan doen. Ondanks het feit dat Vidzone gratis is, zal MUBI geld gaan kosten. Natuurlijk zijn er wel enkele films te zien op MUBI die ‘gratis’ te bezichtigen vallen, maar over het algemeen zal je door middel van micro-payments je films gaan huren. Een account voor MUBI aanmaken kan op de officiële website namelijk MUBI.com.

Wie denkt dat cultfilm alleen maar bagger is, vergeet even niet dat films als No Country for Old men, ook cult is en toch hartstikke geweldig net als vele anderen. Over het algemeen liggen de prijzen voor het huren van een film rond de 3 euro. Voor de mensen die nieuwsgierig zijn naar het aanbod raden we aan een account aan te maken, zodat je weet wat je straks kunt verwachten. Het aanbod is namelijk niet mis en er zitten ontzettend veel leuke titels tussen die het betalen van 3 euro meer dan waard zijn, shorts zijn overigens maar 1 euro. Echter is het betalen van 3 euro niet altijd aan de orde, sommige films zijn pay-per-view, gesponsord door een bedrijf of je kunt bijvoorbeeld een abonnement (12 euro unlimited) afsluiten. De betaalmogelijkheden zijn nog niet bekend, maar het zal ongetwijfeld met Credit Card, Click&Buy en/of PayPal gaan werken.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4c7528a255034.jpg

Ook geeft MUBI je naast toegang tot films, ook de kans om hun sociale netwerk te gebruiken. Je kunt samen met vrienden die je gesynchroniseerd hebt via Facebook of Twitter films bespreken of je kunt praten met de regisseurs van enkele films die ook lid zijn van de dienst. Dit is natuurlijk een enorm leuke toevoeging en verlengt de filmervaring met net weer een stukje meer. Of de dienst echter aan gaat slagen is nog maar de vraag, veel mensen zullen toch altijd voor het Hollywood geweld gaan en arthouse films die MUBI aanbiedt, worden niet bij iedereen met een glimlach ontvangen.

Wanneer deze service precies naar de Benelux zal gaan komen is nog niet bekend, maar wat wel bekend is geraakt tijdens Gamescom is dat het sowieso zeker weten wel in ons land beschikbaar zal zijn. De vraag is alleen nog, wanneer, zodra dit ons bekend is lees je dit natuurlijk meteen op PS3-Sense. Wij zijn natuurlijk nu hartstikke benieuwd of jullie zitten te wachten op MUBI, laat dus even weten in een reactie hoe je erover denkt en/of stem in de poll hieronder!