De week is weer ten einde en een nieuwe week staat dus weer voor de deur en daarin staat ook zeker iets te gebeuren. Nadat we in juni de E3 hebben gehad, is het nu tijd om ons te richten op de gamescom die dinsdag van start gaat. Op deze beurs zullen weer veel verschillende games getoond worden én ook speelbaar zijn. De vraag is alleen hoe verrassend hetgeen gaat zijn wat we op deze beurs kunnen zien en spelen. Dit naar aanleiding van alles wat we op de afgelopen E3 al voorbij hebben zien komen. Kortom: “Heb jij hoge verwachtingen voor de gamescom?”

De gamescom voelde altijd al enigszins aan als het toetje ofwel nagerecht van de E3, wat toch wel het hoofdpodium is waarop de (meeste) grote verrassingen worden prijsgegeven. Dat neemt niet weg dat ontwikkelaars nog het één en ander expres achter de hand houden voor deze beurs, maar het voelt allemaal altijd toch een beetje als mosterd na de maaltijd. Kijk bijvoorbeeld naar alle grote titels die inmiddels zijn aangekondigd, daar hebben we tijdens de E3 of zelfs eerder al iets van vernomen.

Sony is ook niet aanwezig met een persconferentie op de gamescom, wat de kans op grote onthullingen natuurlijk doet afnemen. EA heeft tijdens de E3 alles al aangekondigd en we verwachten niet dat er nog veel bijzonders gaat komen. Microsoft kan natuurlijk wel nog met veel nieuws komen met het oog op de Xbox One X, maar dat is over het algemeen voor de PlayStation-gamer niet zo interessant. De afgelopen jaren hebben ook aangetoond dat de gamescom minder belangrijk is als het op grote aankondigingen aankomt. Keerzijde is natuurlijk wel dat enorm veel gamers hier de eerste kans krijgen om met de nieuwste games aan de slag te gaan.

Ben je het hier mee eens of zie je wel degelijk nog grote verrassingen uit Keulen komen? Ga je er eigenlijk naartoe om de nieuwste games te checken of laat je het langs je heen gaan? Enfin, laat ons vooral weten waarom je juist wel of niet zit te wachten totdat deze gamescom losbarst. Wat zijn jouw verwachtingen en waar kijk je naar uit? We zijn zoals altijd weer erg benieuwd en laat je mening hieronder gelden middels een reactie.