Veel mensen krijgen gelijk een warm gevoel wanneer ze aan Dark Cloud denken. Het was één van de eerste JRPG’s op de PlayStation 2 en heeft door de jaren heen een ware cult-following ontwikkeld. Deel twee was minstens net zo geliefd, al is dat ook alweer ruim 10 jaar geleden. Wat is er gebeurd met de serie?

De CEO van Level-5, Akihiro Hino, ziet een nieuw deel in deze serie absoluut wel zitten, maar de IP van Dark Cloud is niet volledig in handen van Level-5. Om een nieuwe Dark Cloud werkelijkheid te kunnen maken, zal Sony ook haar goedkeuring moeten geven.

“There has been a lot of requests and voices to create a Dark Cloud 3 or some form of Dark Cloud. That IP is co-owned or managed by Sony Computer Entertainment, so it’s not something that we can do or act upon on our own.”

In het verleden hebben Level-5 en Sony het al vaker gehad over een mogelijk vervolg, doch deze vergaderingen zijn tot op heden nergens op uitgelopen. De fans zullen voorlopig dus nog even geduld moeten hebben. Zien jullie de komst van een nieuwe Dark Cloud wel zitten?