Amerikaanse PlayStation Plus gebruikers krijgen korting op PlayStation Protection Plan

Een tijdje geleden werd het PlayStation Protection Plan aangekondigd. Standaar heb je namelijk maar 1 jaar garantie op je PS3 of PSP, met het PlayStation Protection Plan 2 of 3 jaar. Vandaag is bekend gemaakt dat Amerikaanse PlayStation Plus subscribers korting krijgen op het PlayStation Protection Plan.

De korting van 25% is alleen geldig voor Amerikanen en wordt direct verekend als je als PlayStation Plus abbonee het PlayStation Protection Plan aanschaft in de Amerikaanse PlayStation Store. Een jaar extra garantie kost dan $33.75 in plaats van $45.00.

Of deze korting ook voor Europa gaat gelden is niet bekend gemaakt. Veel Europese PlayStation Plus abbonees klagen al dat ze minder krijgen dan de Amerikanen, en dit maakt het er hoogstwaarschijnlijk alleen maar erger op.

 1.    3 XP
  Jelleas's avatar

  Volgens de Nederlandse wetgeving heeft elke klant recht op zoveel jaar garantie, dit verschilt per product; een wasmachine heeft bijvoorbeeld een garantie van 4 jaar en een playstation rond de 3. Dus het maakt geen zak uit of wij dit krijgen of niet, wij Nederlanders hebben er zowiezo recht op.

 2.    23 XP
  LunaSense's avatar

  @Jelleas: Dat klopt. Maar het verschil is dat Fabrikanten en/of winkels dat niet geven. Je hebt er inderdaad recht op, maar dan zou je een rechtszaak moeten aanspannen voor die extra ”gerechtelijke garantie”. Die kosten wegen daar niet tegen op. 😉

 3.    55 XP
  NewDust's avatar

  @LunaSense:

  Dat kost natuurlijk niets… als je wint dan hè!

 4.    108 XP
  Mitchel's avatar

  Volgens de Nederlandse wet moet een elektronisch product op zijn minst 2 jaar naar behoren te doen. 😉

 5.    3 XP
  Jelleas's avatar

  @lunasense

  Een fabrikant/winkel moet garantie verlenen tot dat het product zijn verwachte levensduur haalt (ps3 ongeveer 3 jaar). Weigeren ze dit zijn ze in strijd met de Nederlandse wetgeving en daarvoor bestaat de politie.

  Een bedrijf als sony zal NOOIT zo’n strijd met je aangaan, al is het alleen maar vanwege de slechte publiciteit.

 6.    150 XP
  maxim380's avatar

  Ok, ff miereneuken 😛
  Maar in de 2e zin staat standaar, en dat is nog steeds standaard:P

 7.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Ik ga nog steeds niet PS Plus aanschaffen.

 8.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Dat is echt te duur ik heb 30 euuro betaalt voor 3 jaar garantie

 9.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  @LunaSense:
  Dat valt reuze mee, maar je moet gewoon bellen en 99,99999% van de mensen zijn van “ooh, hij is uit garantie”. Dit valt buiten de rechter om te behalen, en anders kan het gewoon bij de kantonrechter. En dat kan gewoon per briefjes en dan vergoed de tegenstander de kosten.