Vice President van Marketing bij Sony PlayStation, Asad Qizilbash, schetst een erg positief beeld over de toekomst van PlayStation VR. Gedurende de GameStop Expo in Las Vegas afgelopen weekend sprak Qizilbash over de headset en het feit dat Sony hier ‘super gefocust’ op is.

Hij meldde dat Sony de headset veel aandacht gaat geven deze kerstperiode en de daarop volgende maanden. De focus ligt momenteel bij het krijgen van een aantal blockbusters van games. Sony heeft volgens hem een geweldig platform met PlayStation VR en nu is het tijd om de ‘big guns’ mee te nemen.

Sony is echter niet actief bezig met het najagen van ontwikkelaars om games te ontwikkelen voor het platform. Sony gelooft namelijk in de filosofie dat je de beste resultaten krijgt wanneer mensen er zelf voor kiezen om iets creatiefs te doen. Hun first-party team is in het bezit van alle hardware om voor het platform te kunnen ontwikkelen en als zij iets uitvinden wat goed werkt, gaan ze hier mee aan de slag.

Qizilbash vertelde als laatste nog dat er “absoluut” AAA-games naar PlayStation VR gaan komen. Hij beschouwt Farpoint ook als een AAA-productie en vertelde dat er meer games zullen komen van dit kaliber en dat er een goede balans tussen indie en AAA zal zijn.

Het is nog afwachten over welke AAA-titels hij het precies heeft, vooralsnog is het namelijk redelijk stil omtrent PlayStation VR.