Een paar maanden geleden kon je je, mits je in bezit was van een rijbewijs, opgeven voor GT Academy. Dit is een race tournament, georganiseerd door Nissan en SCEE, volledig gereden in de Nissan GT-R’s in Gran Turismo 5: Prologue. Op internet kon je je uiterste best doen om een toptijd neer te zetten. Gisteren (12 augustus 2008) waren de nationale finales, een gezellig feestje in Jimmy Woo te Amsterdam. De 20 beste racers van Nederland waren hier aanwezig. Dit alles werd gepresenteerd door Skate van Gamekings (te zien op de eerste foto, met de microfoon). PS3-Sense was erbij!

Na twee spannende voorrondes bleven er acht man over voor de kwartfinales. Hier werd het spelersaantal opnieuw ingekrimpt tot vier: Stefan Ammende, Ralph Verbeekt en de broers Eric en Jeroen Kesselring.

In het zaaltje beneden de publieksruimte werd er geraced. Een viertal van deze opstellingen was te bewonderen, bestaande uit een Sony TV, een Playstation 3, een Logitech Driving Force GT (het officiële GT5-stuur) en een Recaro sport-autostoel. Een prachtige opstelling waar menig racegame-liefhebber jaloers op zou zijn!

Boven was alles op TV’s en een hele grote beamer te volgen, zodat de racers niet al teveel last hadden van camera’s en mensen.

De uitslag van de halve finales.

De uiteindelijke nummer 1…

…en de nummer 2, die zich mentaal voorbereidden op de finale. Eigenlijk was de echte finale slechts voor de eer: namelijk de nummers één tot en met drie krijgen de gelegenheid om op het Silverstone circuit te mogen rijden met een échte Nissan GT-R.

De “verliezers”-finale had echter wat meer betekenis: hiervan zou alleen de winnaar naar Silverstone mogen. Jeroen moest, na een zeer spannende race, het onderspit delven, Ralph mag naar Silverstone.

De winnaars kregen naast hun ticket naar Northhamptonshire, een oorkonde mee naar huis;

En ze waren daar hartstikke blij mee!

De broers Eric en Jeroen Kesselring. Het had weinig gescheeld of ze waren allebei naar Silverstone gegaan.

Buiten was er nog een fotosessie met de winnaars, een mooie Nissan 350Z en natuurlijk een mooie dame.

Hier werd de winst wat uitbundiger gevierd, de fles is uiteindelijk leeggedronken. Of Eric hierna nog achter het stuur is gekropen is onbekend.

Zoals eerder gezegd, de winnaars hebben hun ticket naar Silverstone en de Nissan GT-R binnen, maar dat is nog niet alles. In Engeland zullen ze namelijk racen tegen de beste racers uit andere Europese landen.

De twee snelste coureurs zullen dan mentaal en fysiek gekeurd worden. Komen ze door deze keuring heen, dan staat er in januari 2009 een Nissan 350Z klaar in Dubai, waar ze de 24-uurs race van het kleine oliestaatje zullen racen.

PS3-Sense.nl wenst de winnaars heel veel succes in Engeland, we zullen voor jullie duimen!

Artikel geschreven door Edwin de Jong, foto’s ook door Edwin de Jong.