Het is alweer even geleden dat Tom Clancy’s: The Division van een update is voorzien, maar spelers hebben nu weer iets om naar uit te kijken. Ubisoft heeft aangekondigd dat ze dit najaar update 1.8 zullen uitbrengen en die wordt omschreven als de grootste update tot nu toe.

Deze update, ‘Resistance’ genaamd, zal gratis beschikbaar worden gesteld voor alle spelers en voegt twee nieuwe modi en een nieuw gebied toe. Dit nieuwe gebied heet ‘West Side Pier’, dat opgedeeld is in twee zones. Hier zullen de verslagen facties samenkomen en voor het eerst gaan samenwerken.

De Division agenten moeten het gebied onderzoeken om te bevestigen dat de facties daadwerkelijk een alliantie aan het vormen zijn en om erachter te komen waarom ze zo geïnteresseerd zijn in deze locatie.

  • Resistance (PvE modus) – In Resistance vormen de verschillende facties voor de eerste keer een alliantie om het op te nemen tegen de Division agents. Golven van verschillende vijandelijke NPCs blijven komen terwijl tot wel vier agents proberen te overleven zolang ze kunnen.
  • Skirmish (PvP modus) – In Skirmish nemen twee teams van vier spelers het tegen elkaar op en proberen zij het hoogste aantal kills te behalen voor de tijd om is. Teams krijgen punten voor iedere neergehaalde speler die ook daadwerkelijk geëlimineerd wordt.

Verder introduceert deze update nog een nieuwe sociale hub, namelijk ‘Camp Clinton’ en daar kunnen spelers een groep vormen met andere agenten, hun uitrusting aanpassen en meer. Ook zal de update nog wat verbeteringen doorvoeren aan de Underground DLC, de rogue mechanics zullen vernieuwd worden en het uitrustingssysteem wordt aangepast, zodat spelers de stats van hun favoriete uitrusting kunnen verbeteren.

Vanmiddag om 17:00 uur zal Ubisoft via een livestream meer details bekend gaan maken over de 1.8 update. Wanneer de update precies verschijnt is nog niet bekend.