Aanstaande woensdag komt Destiny 2 uit en in aanloop naar de release heeft ontwikkelaar Bungie de Destiny Companion app van een behoorlijke update voorzien. Deze update heeft de applicatie helemaal klaar gemaakt voor het vervolg, zodat je de app vanaf woensdag direct kunt gebruiken in combinatie met de game.

De nieuwe versie van de Destiny Companion app draait hoofdzakelijk om vijf features, namelijk Explore, Clans, Progress, Gear en Find a Fireteam. De applicatie laat je onder andere al het nieuws omtrent Destiny 2 bijhouden en geeft bijvoorbeeld ook weer wat de uitrusting van je personage is. Hieronder een beschrijving van alle features.

  • Explore – Lets you read news stories and stay in the look with everything about the game.
  • Clans – Lets you search for and join clans. Once you join a clan, you can do things like chat with teammates and create a custom clan banner.
  • Progress – This will show “where you’ve been so far and what you should do next.”
  • Gear – This shows your character’s setup, including gear and weapons
  • Find a Fireteam – Returning from the Destiny 1 companion app, this helps you find people to play with.

Het nadeel van deze update voor de Destiny Companion app is overigens wel dat de applicatie het eerste deel uit 2014 niet langer ondersteunt. Het is nu dus niet meer mogelijk om de voortgang van je personage uit Destiny bij te houden via de applicatie.