Amazon heeft zojuist bekendgemaakt dat de Amazon Prime Video app vanaf vandaag beschikbaar is in de PlayStation Store. Nu zou je verwachten dat dit voor de landen geldt waarin Amazon ook daadwerkelijk een eigen webshop heeft, maar niets is minder waar. De video streaming service van Amazon wordt namelijk gewoon ondersteund in Nederland en België. Je kunt de app om Amazon Prime Video te bekijken dan ook gewoon uit de PlayStation Store downloaden die geschikt is voor de Benelux.

De service werd afgelopen jaar in december in meer dan 200 landen wereldwijd gelanceerd. Prime Video leden in Nederland en België hebben exclusief toegang tot nieuwe Original series van de dienst. In deze line-up zit onder andere The Grand Tour, de spirituele opvolger van Top Gear met Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.

Verder biedt de dienst ook series en films als Man in the High Castle, Transparent, Mozart in the Jungle, American Gods en Goliath. Kijken via andere platformen of je browser kan ook, via bijvoorbeeld PrimeVideo.com.

Diep in de buidel hoef je niet te tasten, want men heeft een leuke aanbieding voor nieuwkomers. “Voor klanten in de nieuwe Prime Video regio’s – waaronder Nederland – is Prime Video automatisch beschikbaar voor een introductieprijs van €2,99 per maand voor de rest van 2017 en daarna voor €5,99 per maand.

Ben je nog helemaal geen lid en wil je het gewoon even proberen? Dat kan, want nieuwkomers krijgen de eerste 7 dagen geheel gratis via een proefversie.