Rockstar heeft vandaag laten weten dat men alvorens Red Dead Redemption 2 nog een andere game gaat uitbrengen, namelijk de remaster van L.A. Noire. Eerder gingen er al geruchten over het feit dat Rockstar mogelijk zou werken aan een remaster van de uiterst populaire detective game en nu is deze titel dan eindelijk bevestigd. De game kwam origineel uit voor de PS3 en Xbox 360 op 20 mei 2011 en later dat jaar in november op de PC.

Zoals we van Rockstar gewend zijn pakken ze ook met deze remaster weer flink uit. Zo komt de game niet alleen naar de PlayStation 4 en Xbox One, maar brengen zij de game ook uit ook de Nintendo Switch. Daarnaast zal er een losse game uitkomen genaamd ‘L.A. Noire: The VR Case Files’, welke VR-functionaliteit gaat bevatten, maar deze is slechts gelimiteerd tot de HTC Vive.

“We kijken er enorm naar uit om L.A. Noire’s mix van het echte rechercheurswerk, de klassieke Hollywood sfeer en bloedstollende actie naar deze nieuwe platformen te brengen,” zegt Sam Houser, oprichter van Rockstar Games. “Met de keuze uit spectaculaire virtual reality, prachtige 4K-beelden en de vrijheid in het spel, zijn de verbeterde versies een perfecte kans voor gamers om het spel op een hele nieuwe manier te beleven.”

L.A. Noire voor de PlayStation 4 en Xbox One bestaat uit het volledige originele spel en alle uitgebrachte extra downloadbare content, met uiteraard een aantal technische verbeteringen voor visuals, waaronder de verlichting, wolken en nieuwe cinematografische camerashots. PS4 en Xbox One eigenaren spelen de remaster straks in 1080p, terwijl PS4 Pro en Xbox One X bezitters de game straks in 4K kunnen spelen.

De remastered versie van L.A. Noire komt uit op 14 november.