Taiko no Tatsujin: Drum Session! is de Aziatische ritmegame waar werkelijk iedereen van kan genieten. In Japan is de franchise al decennia razend populair en dat is natuurlijk niet zonder reden. Deze drum-game is namelijk verslavend voor zowel jong als oud, alleen kent het in Europa jammer genoeg niet heel veel populariteit.

Het gaat hier om een ritmegame, waarbij je afhankelijk van de kleur die in het rondje komt, moet gaan drummen. De rechterhelft van het drumstel is rood en linkerhelft is blauw en met twee sticks hit je een groot rondje en met een enkele stick een kleine. Dit doe je allemaal op ritme en dus ben je ook daadwerkelijk aan het drummen.

De game komt uit als bundel in Azië (overigens wel Engelstalig) en hierbij zit de game, een drumstel en twee drumsticks. Deze heb je nodig om de game te kunnen spelen, al is dit ook mogelijk met je controller. Met je drumstel krijg je echter de volledige ervaring en tik je mee op de ritme van menig Japans popnummer.

Vergeet Guitar Hero en Rock Band, Taiko no Tatsujin: Drum Session! is de trend. Of er ook een Europese release komt is nog niet bekend, maar de Engelstalige versie is uiteraard vanuit Azië te importeren via shops als PlayAsia. Deze is vanaf 26 oktober verkrijgbaar.