Call of Duty: WWII is de volgende game in de serie die zal verschijnen en dit gebeurt traditiegetrouw in november. Dat er weer een nieuw deel in 2018 uit zal komen, dat lijkt natuurlijk wel zeker. Ook kunnen we er dan van uit gaan dan die game gemaakt zal worden door Treyarch, want na Infinity Ward vorig jaar en Sledgehammer Games dit jaar is die studio dan weer aan de beurt.

Vanzelfsprekend is er nog niets bekend over Call of Duty 2018, maar mogelijk hebben we nu toch al een eerste hint over de setting van dat deel. Er is namelijk een nieuwe vacature op de website van Treyarch verschenen. Als we de beschrijving daarvan aandachtig lezen, dan zien we iets dat wellicht suggereert dat de Call of Duty game van 2018 zich af gaat spelen in een moderne, hedendaagse setting.

Het gaat hier om een baan als ‘Systems Designer (Combat)’ en in de beschrijving worden zaken genoemd waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen. Eén van de punten die wordt genoemd, is kennis van “moderne militaire technologie”. Hoewel het natuurlijk niets met zekerheid zegt over de volgende Call of Duty game, wijst deze vermelding mogelijk toch op een hedendaagse setting voor het nieuwe deel.

Het is zeker interessant als Treyarch inderdaad aan een Call of Duty game met een hedendaagse setting werkt. Fans van de serie zullen namelijk ook weten dat de ontwikkelaar nog niet eerder een ‘moderne’ Call of Duty game heeft gemaakt. De eerdere delen van Treyarch speelden zich allemaal af in het verleden of in de toekomst. Mocht dit inderdaad kloppen, dan betekent dit dus een primeur. Het betekent dan ook het eerste nieuwe hedendaagse deel sinds jaren.

Zit jij te wachten op een nieuwe hedendaagse Call of Duty game van Treyarch? Of wil je juist liever een andere setting zien?