Het gaat niet lang meer duren totdat de beta van Star Wars Battlefront II losbarst. De beta zal begin oktober starten voor de PS4, Xbox One en PC. Heb je een pre-order geplaatst? Dan mag je al vanaf 4 oktober aan de slag met de vroege versie van de game. Heb je dit niet? Dan dien je twee dagen te wachten, tot 6 oktober, wanneer de beta publiekelijk beschikbaar zal zijn.

Terwijl ontwikkelaar DICE de kaken stijf op elkaar houdt wat betreft de beta, heeft een bekende gebruiker op Reddit, die al vaker informatie uitlekte, wel een boekje opengedaan. Dit deed hij al eens alvorens EA’s E3 persconferentie en ook de ‘space battles’ onthulde hij al alvorens de gamescom.

Uit zijn informatie, zoals je hieronder kunt zien, blijkt dat er drie maps in de beta speelbaar zullen zijn, namelijk Theed, Fondor en Takodana. De modi op deze maps zijn in dezelfde volgorde Galactic Assault, Starfighter Assault en Strike. De offline modus Skirmish zal ook beschikbaar zijn en bevat solo, split-screen en coöp gameplay voor twee spelers.

De beschikbare Heroes zullen hetzelfde zijn als degene die we zagen tijdens EA’s gameplay demonstratie op de E3. De grootte van de beta is 14 tot 16 GB, afhankelijk van het platform, en progressie die spelers maken zal na de beta gewist worden.

Al met al een erg complete beta dus, vooral omdat Skirmish er ook bij zit evenals drie modi en maps.

  • The beta will have three maps: Galactic Assault on Theed (40 players), Starfighter Assault on Fondor (24 players), Strike on Takodana.
  • Offline mode Skirmish will also be available and contain solo, split-screen and co-op gameplay for two players.
  • Available Heroes during the beta will be the same ones we saw at EA’s EA Play event at E3.
  • A new vehicle called the “LAAT gunship” will be present in the beta, but it’s suggested that it’ll be on a predetermined flight path and cannot be controller by players.
  • Size of the beta is expected to be 14-16GB.
  • Five to nine emotes will be available for soldiers.
  • Players will be able to earn credits and collect Star Cards, but all progress will be wiped once the beta is done.
  • The Battlefront II beta graphics will be further improved compared to the E3 build.