Op vrijdag 29 september verschijnt FIFA 18. Daarmee wordt tevens het startschot gegeven voor een nieuw FIFA Ultimate Team-seizoen, de populairste modus van het spel. Naast nieuwe features en ratings, zijn er ook oude bekenden, want voetballegendes van vroeger betreden opnieuw het veld. Met welke Icons word je onverslaanbaar in FUT?

Waren de Icons voorheen voorbehouden aan Xbox-spelers, met FIFA 18 kunnen ook PlayStation-spelers de felbegeerde voetballegendes aan hun FUT-teams toevoegen. Elke Icon is in drie verschillende varianten te vinden, waarbij de ratings zijn afgestemd op de stadia van hun carrière, met de beste ratings voor het jaar waarin zij hun hoogtepunt beleefden. We hebben de beste voor je verzameld.

Pelé

Tot tweemaal toe wist de Braziliaanse topscorer zijn team naar de overwinning te loodsen in het wereldkampioenschap. Aan het einde van zijn voetbalcarrière had Pelé meer dan 600 doelpunten op zijn naam had staan. Zijn legacy leeft voort in FIFA 18, met de beste kaart tot nu toe. Met zijn spelerskaart uit 1970 kun je met recht zeggen dat je de beste speler ter wereld in je team hebt zitten. Met een overall score van 98 is hij in alle opzichten fantastisch.

Maradona

Met zijn signature move speelde Maradona de helft van het Engelse team weg en leidde hij zijn team naar de overwinning. Daarnaast heeft hij volgens sommigen het wereldkampioenschap in 1986 in zijn eentje binnen weten te slepen. Maradona heeft de op-één-na beste kaart tot nu toe in FIFA 18. Met een overall en dribbel score van 97 is hij niet van de bal te krijgen en is geen verdediger meer veilig.

blank

Yashin

Lev Yashin is zonder twijfel één van de beste keepers die ooit op het veld heeft gestaan. Niet alleen is hij de enige keeper die ooit de Ballon d’Or won, hij heeft ook meer dan 150 penalty’s gestopt en wist bij 270 wedstrijden de stand voor de tegenstanders op nul te houden. Zijn beste kaart komt uit 1963. Met ratings boven de 95 zal je met deze keeper niet snel een tegengoal krijgen.

blank

Nazário

Drievoudig ‘Wereldvoetballer van het jaar’ Ronaldo Nazário staat bekend om zijn memorabele vrije trappen, bliksemsnelle dribbels en carrières bij PSV, Barcelona en het Braziliaanse team. Voldoende om verzekerd te zijn van een plek tussen de Icons in FIFA 18. Met zijn kaart uit 1997 krijg je de snelste speler van FIFA 18 in jouw team. Samen met een schot van 95 laat hij vanuit elke plek op het veld de keepers zweten.

blank

Ronaldinho

Zijn charmes op het veld, onnavolgbare trucs met de bal en natuurlijk het plezier waarmee hij op het veld staat, maakt het een genot om Ronaldinho te zien spelen. In 2004 beleefde hij zijn hoogtepunt en dat is daardoor ook zijn beste spelerskaart. Zijn aanvallende statistieken zijn boven de 90 en hij is fysiek erg sterk. Kortom: een speler die iedereen wel in zijn team wil hebben!

blank

Je kan deze en de overige 34 Icons bemachtigen door ze op de transfermarkt te kopen, maar voordat je genoeg FIFA Coins bij elkaar hebt gespeeld, ben je een hele tijd verder. Wil je ze sneller aan je team kunnen toevoegen? Ga dan voor de FIFA Points. Oké, je moet een beetje mazzel hebben met het openen van Packs, maar het voelt wel een beetje alsof kerst vroeg is dit jaar. En je verzamelt tegelijkertijd genoeg spelers om een goede synergie in je FUT-team te kunnen creëren. Heb je meer tegoed nodig voor de PlayStation Store? Bij Startselect koop je je PSN codes simpel en snel: je ontvangt je code direct op je scherm, dus je kunt het tegoed meteen inwisselen voor FIFA Points en op jacht gaan naar die felbegeerde Icons.