SCEA klaagt verkoper van PSJailbreak aan

Nadat Sony gisteren de rechtszaak tegen Australische verkopers van de PSJailbreak won hebben ze vandaag een Amerikaanse webshop aangeklaagd. De website, ShopPSJailBreak, wordt onder andere beschuldigd van copyright schending.

Dit maakte de website Kotaku vandaag bekend. Verwacht wordt dat het niet ophoud bij deze rechtszaak, juridische experts hebben bekend gemaakt dat de kans er in zit dat Sony een aantal van de rechtszaken gaat winnen en dat daardoor de verkoop van de PSJailbreak in veel landen zal worden verboden. Of SCEE ook websites gaat aanklagen die in Europa de PSJailbreak verkopen is nog niet bekend, de kans zit er echter wel in. Zo is het verkoop van R4 kaartjes, een hack voor de Nintendo DS, verboden in onder andere Nederland.

Ondertussen duiken er steeds meer kloons op. Er is ook een gratis variant beschikbaar, PSGroove, waarmee je je PS3 zou kunnen hacken met bijvoorbeeld een TI 84 rekenmachine (in ontwikkeling) en speciale USB-micro controllers chips.

 1.    109 XP
  Kenney's avatar

  Wel goed dat Sony gelijk aan de slag gaat met rechtszaken ipv. Nintendo die heeft gewacht (met de R4/flashkaarten) totdat het te laat was. Maar, als ze zoveel geld uitgeven aan deze rechtszaken…zou het betekenen dat Sony het lek niet zomaar krijgt gedicht?

  Anyways met die gratis variant, de PS3Groove en de mogelijke ports (wordt gepraat over iPhone, Android, Ti-84 Plus, PSP en meer) is het onmogelijk voor Sony om dat tegen te gaan.

 2.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @Kenney: R4/flashkaarten kan je hier nog steeds in de winkel kopen, ze staan zelfs nog in de folder van Onderdelenhuis.

  Maar wel raar dat Sony die rechtszaak tegen Australische verkopers van de PSJailbreak verliest. maar goed! PSJailbreak is nog steeds geen goede oplosing om gratis games te spelen ( je hebt tenminste eerst een origineel exemplaar van de game nodig, dus moet je eerst een game lenen of kopen en dan weer ruilen voor een andere game of weer door verkopen ).

 3.    118 XP
  nWo_CyBerMaNiaC's avatar

  @ps3dennis:
  ze hebben die rechtzaak toch gewonnen of lees ik dat verkeerd?

 4.    109 XP
  Kenney's avatar

  @ps3dennis: Ja, R4 etc. is nog volop te koop vandaar dat ik zeg “totdat het te laat was” voor Nintendo.

  Overigens hoef je voor de PSJailbreak (en gratis variant) niet de originele game te hebben, er zijn al converters uit die ISO naar …backup (geen idee hoe ze het noemen) veranderen zodat je hem gemakkelijk op een externe harddisk kunt zetten. Dus het hele idee achter PSJailbreak is ideaal voor piraten.

 5. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @Kenney: Dat programma werkte niet heb ik gelezen, voor nu ben je enkel op je eigen copies aangewezen. En kan je dus geen games downloaden nog. Verder was PSGroove in eerste instantie niet compatible met Backup Manager, maar CJPC van PS3 NEws heeft dit gepatched en wel zo gemaakt. MAkers van PSGroove wilden geen piracy

 6.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Weg met die Jailbreak!

 7.    220 XP
  salberts93's avatar

  @ Kenney nou de verkoop op PSP’s kunne ze zo tegengaan xD voor zo ver die uberhaupt nog verkopen natuurlijk. maar ja wel logisch dat Sony wint

 8.    442 XP
  rwss's avatar

  Dit heeft veel zin, de inhoud van de PS Jealbreak is al geheel open source en dus vrij te downloaden, er zaal dus een wildgroei van die dingen gaan ontstaan.

  De verkoop van R4 kaarten en clones daarvan zijn volgens mij niet verboden in Nederland, ze worden nog steeds door veel zaken verkocht en er word nog door veel zaken mee geadverteerd.

 9.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  En toch ben ik bang dat dit wat iets aan de late kant is. Hoop mensen hebben dit al gekocht dus je kunt er inmiddels altijd (via via) wel aankomen

 10.    39 XP
  rakker's avatar

  sony is behoorlijk slecht bezig dit kan per direct maar een crossvoice chat toevoeging kan niet gelijk of een mkv codec.

  en dan nog maar niet te beginnen over het eruit slopen van de otheros functie.

  Ik ben altijd een sony fan geweest en nog steeds maar het begint nu de spuigaten uit te lopen.

  nee het gaat mij niet over wat de jailbreak makers hebben gedaan want dat praat ik ook niet goed.

  Of sony liever aan dit geld uitbesteed wat ze kunnen fixen met een firmware moeten zij dat weten maar ik had liever gehad dat ze geld besteden aan extra toevoegingen en aan de bestaande ps3 bezitters.

  en dan nog maar niet te hebben over de gamedevelopers die een dlc uitbrengen voordat een game op de markt is. Nee sorry daar heb ik echt niet voor gekozen met het aanschaf van de ps3.

  In mijn ogen is de ps3 minder dan de ps2 kijk maar eens naar de rpg aanbod en sommige rpg die zijn uitgekomen lijken net op een psx game.

  of het zo moet wacht ik wel op een kloon van de psjailbreak of dat ik gebruik ga maken van de psgroove

 11.    4547 XP
  ps3dennis's avatar

  @nWo_CyBerMaNiaC: Hebben ze zeker stiekem veranderd. 😉