Update: Het probleem is opgelost en verholpen, herstart je PS4, download de nieuwe update en alles is weer veilig. Heb je een kapotte PS4 gekregen? Neem dan contact op met de Sony PlayStation klantenservice.

Een Rainbow Six Siege patch is verantwoordelijk voor kapotte PS4’s. De patch wordt sinds gisteren verspreid en lijkt nu een gigantische bug te bevatten die ervoor zorgt dat je PS4 stukgaat. De patch bevat namelijk een conflict met de systeemsoftware van de PlayStation 4, wat voor verschillende problemen zorgt.

Zo zijn er mensen waarbij de hele PS4 het niet meer doet en de console vastloopt tijdens het opstarten en anderen hebben een corrupte firmware installatie die bijvoorbeeld het gebruik van vriendenlijst en party’s onmogelijk maakt. Al met al zorgt de patch dus voor een serie aan problemen die je niet wil hebben op je PS4.

Ubisoft roept gebruikers op om de patch niet te installeren, maar als je dit wel gedaan hebt, niet de game op te starten noch vrienden uit te nodigen in een party voor de game.

Ubisoft houdt spelers op de hoogte via Reddit en Twitter. Diegene met een gebrickte PS4 dienen zich te melden bij de klantenservice van Sony PlayStation. Ondersteuning via Ubisoft en informatie over dit probleem zal gepubliceerd worden op deze pagina.

Mogelijk dat men snel een fimware update lanceert om deze problemen te verhelpen.

Hey everyone, We’re aware of the friends list and crashing issues and we are working with our partners at Sony to resolve the issues. We will post more information on this same thread as soon as it becomes available. Thank you for your patience.