In eerste instantie zou TT Isle of Man in november verschijnen voor de PlayStation 4, maar vandaag hebben Kylotonn en Bigben Interactive bekendgemaakt dat ze de game uitstellen naar maart 2018.

De huidige kwaliteit van de game voldoet niet aan de eisen die zij zichzelf stellen en daarom is er besloten meer tijd te nemen. In dat kader is het goed nieuws dat men meer tijd neemt en krijgt, het nadeel is natuurlijk dat we er langer op moeten wachten.

Hieronder de verklaring van de ontwikkelaar omtrent het uitstellen van TT Isle of Man.

“Zoals jullie weten werken we nu al best een tijd aan TT Isle of Man en we zijn op veel punten zeer tevreden over wat we hebben bereikt. We hebben een vrijwel perfecte replica gemaakt van de beroemde Snaefell Mountain Course en de in-game-versie biedt evenveel technische uitdagingen als de tegenhanger in de echte wereld. Nog nooit heeft een videogame zo veel visuele details getoond op zo’n lange racebaan, en dan worden de beelden ook nog eens op zeer hoge snelheid gerenderd.

Toch hebben we na de nodige discussies besloten dat de huidige game niet voldoet aan onze verwachtingen. Dit betreft met name de gameplay en motorfiets-physics. Gezien het belang van deze game, en jullie ervaring, willen we jullie niet teleurstellen. Misschien had je al gezien dat TT Isle of Man oorspronkelijk in november 2017 zou verschijnen, maar we hebben nog wat meer tijd nodig. Daarom hebben we besloten de releasedatum uit te stellen naar maart 2018. Met deze extra tijd kunnen we alle aspecten van de game verbeteren. De beslissing om de game uit te stellen valt ons niet licht, maar we willen jullie echt een ervaring bieden die de legendarische TT waardig is en hopen op jullie begrip!”