De release van Star Wars Battlefront II komt langzaam maar zeker dichterbij en nog voor de release kunnen we al met de game aan de slag. EA zal namelijk een beta organiseren voor deze space-shooter en daarover heeft men weer wat meer details vrijgegeven.

Deze beta bevat de Starfighter Assault modus, alsook een stukje van de gewone multiplayer. Dat is echter niet alles, want ook zal de beta de gloednieuwe ‘Arcade’ modus bevatten. In deze modus kan je je skills testen in een variatie van scenario’s waarbij je het opneemt tegen de AI.

Je kan in de beta kiezen voor een 10-tegen-10 gevecht met AI vijanden en medespelers. Ook kan je kiezen voor een Hero versus een scenario. Een voorbeeld hiervan is een gevecht waarin jij in de schoenen staat van Darth Maul en je het tegen veel vijanden opneemt op Naboo.

In de uiteindelijke game zal je Star Cards, wapens en alle andere unlocks vanuit de multiplayer mee kunnen nemen naar de Arcade modus, waardoor je een meer persoonlijke ervaring kan creëren. Deze modus biedt ook gelijk de mogelijkheid om diverse strategieën uit te proberen alvorens je die online toepast. Verder zul je ook in deze modus credits verdienen, die je kan spenderen aan Crates die je weer nieuwe items en Star Cards opleveren.

De beta van Star Wars Battlefront II zal op 4 oktober van start gaan. Als laatste hebben we hieronder nog een nieuwe trailer voor je, waarin je een samenvatting krijgt van wat de game precies is.