PlayerUnknown’s Battlegrounds is een ongekend populaire game die momenteel via Steam Early Access te spelen is. De multiplayer battle-royale game werd eerder dit jaar tijdens gamescom ook aangekondigd voor de Xbox One, maar over een eventuele versie voor de PlayStation 4 werd toen niet gesproken.

Het is nog altijd niet duidelijk over PlayerUnknown’s Battlegrounds ook daadwerkelijk naar de PS4 komt. In een interview met Bloomberg heeft Chang Byung-gyu, oprichter van PUBG ontwikkelaar Bluehole, nu wel iets meer losgelaten over de mogelijkheid van een PS4 versie. Hij heeft namelijk bevestigd dat de ontwikkelaar met alle grote console bedrijven aan het praten is, om de game bij een nog groter publiek aan te kunnen bieden.

Chang Byung-gyu noemde zelfs specifiek dat hij in gesprek is met Sony over een versie voor de PlayStation 4. PlayerUnknown’s Battlegrounds komt later dit jaar tijdelijk exclusief uit voor de Xbox One, maar de ontwikkelaar liet weten dat hij na de periode van exclusiviteit graag een PS4 versie van de game uit zou willen brengen.

Hoelang de exclusiviteit voor Xbox One duurt is niet bekend, maar gezien de populariteit van de game en de wil vanuit de ontwikkelaar, lijkt het aannemelijk dat PlayerUnknown’s Battlegrounds in de toekomst ook voor de PlayStation 4 zal uitkomen. We houden jullie uiteraard op de hoogte als er meer informatie over wordt vrijgegeven.