Bijna een jaar geleden verscheen PlayStation VR en de headset heeft tot op heden Sony’s verwachtingen ruimschoots overtroffen met ruim anderhalf miljoen verscheepte exemplaren. In de tussentijd zit de ontwikkelafdeling van Sony niet stil en binnenkort komt er een vernieuwde versie van PlayStation VR uit.

Sony heeft namelijk het CUH-ZVR2 model aangekondigd voor Japan. Dit model zal op 14 oktober in Japan verschijnen. Wanneer deze wereldwijd beschikbaar wordt gesteld is nog niet bekend. De verbetering bij dit nieuwe model zit hem voornamelijk in het ontwerp van de headset zelf en de techniek die gebruikt wordt.

Zo is het met dit nieuwe model mogelijk om een koptelefoon in de headset te integreren in plaats van dat deze los aangesloten wordt op de afstandsbediening op de kabel, zie de afbeelding hierboven. Ook de processor unit is van een upgrade voorzien, waardoor het nu mogelijk is om HDR beeld door te sturen.

Met de huidige processing unit is het noodzakelijk om bij gebruik van HDR de unit helemaal tussen je PS4 en TV uit te halen, wat niet echt praktisch is. Dat is dus met dit nieuwe model niet langer nodig. Als je hier vaak tegenaan loopt, dan zou het een idee kunnen zijn om de processing unit om te wisselen, maar dat is door andere kabels helaas niet mogelijk.

Tot zover de twee belangrijkste vernieuwingen die met dit nieuwe model meekomen. Voor de rest is het gebruik, de ervaring en kwaliteit precies hetzelfde.