Sony is druk bezig met haar hardware vernieuwen. Zo las je maandag dat er een vernieuwd PlayStation VR model komt en later die dag werd ook bekend dat Sony met een vernieuwde Move controller komt. Daar blijft het niet bij, want de PS4 Pro krijgt een kleine hardware update.

Maak je geen zorgen, het is een hardware update die verder niet merkbaar is bij het gebruik van de console. Je huidige PS4 Pro is dus nog steeds gewoon prima. De reden dat dit aan het licht kwam is een verandering in het modelnummer. De huidige PS4 Pro heeft als modelnummer CUH-7000 en het nieuwe model heeft als nummer CUH-7100.

De Japanse site 4Gamer heeft naar aanleiding hiervan even navraag gedaan bij Sony. Sony vertelde hierover dat het nieuwe modelnummer staat voor een update in de hardware. Het gaat om een paar inwendige componenten die anders zijn dan bij de huidige PS4 Pro.

Om wat voor veranderingen het precies gaat vertelde Sony er niet bij, wel benadrukten ze dat het in praktijk geen verandering brengt als het op specificaties aankomt. De meest voor de hand liggende verklaring is dat Sony veranderingen doorvoert om kosten te drukken. Hierbij worden goedkopere componenten gebruikt voor hetzelfde effect, om zo de verkoopmarge te vergroten.