De mensheid heeft het wederom aan de stok met een bepaald soort wezen, dat ervan overtuigd is dat de wereld een stuk beter af is zonder ons. Ontwikkelaar Iron Galaxy presenteert Extinction in een spectaculaire eerste gameplay trailer. Ogers kwamen al voor in veel klassieke literaire werken en ook vandaag de dag zijn ze nog veelvuldig terug te vinden. Denk maar aan onze grote vriend Shrek. Het is dus misschien niet bijster origineel, maar de uitwerking lijkt toch wel erg tof te zijn.

In Extinction ben je de laatste sentinel genaamd Avil, een krijger die als enige de krachten bezit om de reusachtige ogers te verslaan. Dat betekent echter niet dat ze zich zomaar een kopje kleiner laten maken. Elke oger, ongeveer zo groot als een flatgebouw, dient met een andere tactiek verslagen te worden. De sleutel tot succes is het afhakken van ledematen en bij voorkeur natuurlijk het hoofd. Je kunt de omgeving, wapens en allerlei andere attributen toepassen om de mensheid te redden.

Extinction zal in het eerste kwartaal van 2018 verschijnen voor onder andere de PlayStation 4. Eerlijk gezegd hebben wij er wel zin in om een potje te knokken met de Ravenii, zoals ze in de game heten. Let vooral ook even op het laatste shot van de trailer.