Bungie heeft aangekondigd dat het Iron Banner evenement komende week voor het eerst zal worden gehouden in Destiny 2. Deze competitieve PvP-modus kennen we natuurlijk uit het eerste deel en zal nu dus ook in het vervolg terugkeren, maar wel met enkele aanpassingen.

Het eerste Iron Banner event in Destiny 2 begint aanstaande dinsdag, 10 oktober, om 11:00 uur. Het event duurt een week en eindigt dus op 17 oktober op hetzelfde tijdstip. De eerste Iron Banner draait om Control, dat in twee teams van vier spelers wordt gespeeld. In tegenstelling tot in het eerste deel, is je Power Level in Destiny 2 niet meer bepalend voor Iron Banner.

Om mee te doen aan het eerste Iron Banner event van Destiny 2 dien je eerst de campagne uit te spelen. Vervolgens moet je Lord Saladin in de Tower bezoeken om de Iron Banner Quest te starten. Vervolgens kun je gemakkelijk wedstrijden starten via de Iron Banner quickplay playlist. Uiteindelijk kun je met dit Iron Banner evenement nieuwe armor vrijspelen als beloning. In de bovenstaande afbeelding kun je alvast checken hoe deze armor er uitziet.

Iron Banner is niet het enige dat aanstaande dinsdag terugkeert. Op 10 oktober zal namelijk ook de Prestige Raid beschikbaar worden gesteld. De Prestige-versie van de Leviathan Raid belooft een stuk lastiger te worden dan de normale versie, maar Bungie heeft niet helemaal duidelijk gemaakt waar dit hem precies in zit, maar vijanden zullen in ieder geval sterker zijn en er zullen “nieuwe mechanics” zijn. De studio verwacht ook niet dat iedereen de Prestige Raid zal voltooien, dus je kan echt wel een flinke uitdaging verwachten.