Downloadbare content, micro-transacties, loot boxes, we springen van de ene hype richting de andere in de gamesindustrie. Loot boxes staan gelijk aan het nieuwe geld verdienen voor ontwikkelaars en uitgevers, veel games duiken dan ook op deze trend. Het is zelfs zo erg, dat er in China al een wet is aangenomen die ervoor zorgt dat games de spelers moeten vertellen wat de kans is dat men een zeldzaam item ontvangt in de loot box die hij of zij wil kopen. Nu zien we dit ook graag verschijnen in Europa, maar jammer genoeg lopen wij op dit gebied ruim achter en zijn games wel het laatste waar wetten voor worden aangenomen.

Nu blijkt uit een screenshot van Assassin’s Creed: Origins dat ook deze game loot boxes gaat bevatten. Deze zullen te koop zijn met Egyptische ponden, de in-game valuta van Origins. Nu weten we van eerdere games dat het mogelijk is om virtueel geld in Assassin’s Creed te kopen in ruil voor echt geld, wat ongetwijfeld in Origins ook weer mogelijk zal zijn.

Bij het kopen van een loot box, in dit geval een ‘Chest’, weet je niet of je iets van waarde ontvangt. Er kan een mysterieus wapen in zitten, of een zak met zand. Dat is de gok die de speler neemt. Het is nog onduidelijk in hoeverre dit de balans van de game zal beïnvloeden en of je ook zonder te betalen alles uit de game kunt halen, zonder al teveel te hoeven grinden.

Assassin’s Creed: Origins is eind deze maand beschikbaar, vanaf 27 oktober om precies te zijn.