Review: Nacon Revolution Pro Controller 2


Review: Nacon Revolution Pro Controller 2 – Vorig jaar kwam Nacon met een PlayStation 4 controller die als voornaamste doelgroep professionele gamers had. Met veel instelbare opties, een andere layout en meer knoppen, was deze controller geslaagd te noemen. De feedback die de producent naderhand ontving heeft men ter harte genomen en zodoende is nu de Nacon Revolution Pro Controller 2 verkrijgbaar. Deze hebben we uiteraard ook even mogen testen. Is het de moeite waard om over te stappen? Lees vooral snel verder.

Veel kleine verbeteringen

Als je de nieuwe controller naast het vorige model legt, zal je weinig veranderingen zien. Dat is ook niet zo gek, want qua layout is de controller helemaal hetzelfde. Nog steeds voelt het gebruikte materiaal erg fijn aan en in gebruik is er eigenlijk niet zoveel veranderd. Dus als je de vorige controller prima vond, dan zal je met deze controller qua gevoel geen veranderingen ervaren. Toch zijn er wel degelijk verbeteringen doorgevoerd en dat zit hem vooral in de kleine dingen, die voornamelijk softwarematig aan te passen zijn.

We mogen echter niet vergeten dat één hardwarematige aanpassing best belangrijk is. Niet langer gebruikt deze controller een wat aparte stekker, want deze is nu omgewisseld voor een volledige USB-aansluiting. Op de PlayStation 4 of PC wordt de controller nog steeds met een standaard USB-kabel aangesloten, maar in plaats van met een draaiwiel de kabel vast te zetten op de controller, is er nu gewoon een USB-C aansluiting op de controller aanwezig. De kabel die je daarop aansluit, klikt duidelijk en daarmee zit de controller goed vast. Met enige druk trek je de kabel los, maar als je de controller bijvoorbeeld aan de kabel laat bungelen, blijft deze gewoon hangen.

Het is een meer praktische manier van aansluiten en wat dat betreft een logische ontwikkeling. Het loskoppelen gaat ook gemakkelijker, dus dat is erg fijn. Een nadeel is echter wel dat je nog steeds verplicht bent om de controller bekabeld te gebruiken. Dat is voor de professionele gamer een vereiste, maar liever hadden we gezien dat dat gewoon optioneel was geweest. Lang niet elke game is immers competitief ingericht en als je ver van je TV afzit, dan is draadloos een stuk praktischer als je gewoon casual aan het gamen bent. Een detail, maar zorg wel dat je er rekening mee houdt.

Software geoptimaliseerd

Voor de rest valt er eigenlijk weinig over de hardware te zeggen, want de rest van de verbeteringen zitten hem vooral in de software en instelmogelijkheden. Een punt van kritiek dat we vorig jaar hadden, was dat de gebruikersinterface van de software wat onduidelijk was. Dat is nu stukken beter, met een meer overzichtelijk geheel en een prettige werkwijze wat betreft het aanpassen van de instellingen. Hierin boekt men duidelijk vooruitgang en daardoor is het voor nieuwkomers ook een stuk gebruiksvriendelijker.

Interessant is ook dat de software meer mogelijkheden biedt. Zo heb je de mogelijkheid om de linker- en rechter analoge sticks volledig aan te passen wat betreft de deadzones en de responsiveness. Hierdoor kan je de analoge sticks zeer specifiek volgens jouw wensen instellen en dat geeft het een meer optimale persoonlijke ervaring. Als je bijvoorbeeld graag met een erg gevoelige linker analoge stick speelt, daar waar de rechter analoge stick juist wat minder gevoelig moet zijn. Bijvoorbeeld als je niet té snel wilt draaien in shooters, dan kan je dat nu precies zo afstellen als je zelf wilt.

Ook is het erg fijn dat je de d-pad nu kan aanpassen naar 4 of 8 richtingen. Met een druk op de knop schakelt het profiel van het één naar het ander. In dat opzicht is het aan te raden om meerdere profielen aan te maken, die afgestemd zijn op bepaalde games. De controller biedt net zoals voorheen een viertal slots waar je een profiel op in kan stellen. Hierdoor kan je gemakkelijk tijdens het gamen wisselen tussen profiel, zodat je niet telkens de controller aan de PC moet hangen om te wisselen. Wat dat betreft weinig bijzonders, want de vorige controller kon dat ook al  en dus is het enigszins vanzelfsprekend. Als laatste kan je uiteraard weer profielen downloaden van anderen, alsook de jouwe uploaden.

Conclusie

Heb je geen professionele controller in huis, maar kijk je wel rond naar mogelijkheden? Dan is de Nacon Revolution Pro Controller 2 een prima optie. Sterker nog, deze geniet onze voorkeur boven de vorige en dat is natuurlijk te danken aan de verbeteringen. Heb je het vorige model al in huis, dan zijn de verbeteringen wat ons betreft te miniem om een nieuwe aankoop te rechtvaardigen. Het is wat dat betreft een iets te duur geintje, maar als de vorige controller echt aan vervanging toe is, dan heb je met dit nieuwe model een uitstekende keuze. Wel is het jammer dat de controller nog steeds niet draadloos te gebruiken is en dat de plaatsing van de schouderknoppen net zoals vorig jaar niet optimaal is, maar voor de rest gaat de controller er in alle opzichten op vooruit en dat is goed nieuws.

Pluspunten

  • Gewone USB aansluiting
  • Software gebruiksvriendelijker
  • Voelt erg prettig aan
  • Veel instelmogelijkheden

Minpunten

  • Niet draadloos te gebruiken
  • Schouderknoppen nog niet optimaal geplaatst

-

43 reacties

  1.    556 XP
    bzafs-'s avatar

    Hier ligt nog steeds de standaard controller die ik bij me Ps4 pro kreeg. En doet t prima.

    Mvg

  2.    1491 XP
    Dippiedoe's avatar

    Hadden ze geen ideeën meer ofzo? Dit is werkelijk exact hetzelfde als de Xbox One controller… En €129 (!) voor een controller zonder draad? Blijkbaar leeft Nacon nog in 2005. Je zou toch echt gek zijn om dit te kopen, als je voor veel minder geld een veel betere en draadloze controller kan kopen.

  3. Anoniem -   
    89.99.98..xxx's avatar

    @Dippiedoe: je hebt echt weer eens geen idee waar je het over hebt. Er is geen draadloze controller te krijgen die sneller en beter reageert dan dit soort. Als je ze wel hebt post even de link dan aub.

  4.    1680 XP
    ps4 ps4's avatar

    ik liever de standaard controller van Sony op de ps4.

    mvg

  5. Anoniem -   
    143.179.31..xxx's avatar

    Heb hem. Ben er zeer blij mee, weet niet meer beter.

    Ook goed voor races games wat ik alleen maar speelt.

  6. Anoniem -   
    31.161.154..xxx's avatar

    @143.179.31..xxx:

    Als je alleen maar racegames speelt en daar die controller voor hebt gehaald, had je beter een t150 stuurtje kunnen halen……

  7.    1491 XP
    Dippiedoe's avatar

    @89.99.98..xxx: Nou, ik heb anders totaal geen problemen met mijn huidige PS4 controller. Ik ga echt niet 2x zo veel betalen voor een controller die misschien 1 ms sneller is dan een originele controller… Gewoon pure marketing dit.

  8. Anoniem -   
    89.99.98..xxx's avatar

    @Dippiedoe: nee je zei dat er veel betere draadloze controllers te krijgen zijn… Nou kom op met die links dan? Je wou gewoon even wat roepen he?

  9.    464 XP
    da5ke's avatar

    Waarom zou ik in hemels naam een xbox controller op de ps4 aansluiten.

  10.    556 XP
    Diederik's avatar

    @Dippiedoe: als je gaat kijken voor een scuff, is deze nog goedkoop. Het gaat ook om de gadgets zoals de X en B achter op de controller. Je moet je je er wel een beetje in verdiepen.. het is geen dualshock met de stick verschoven naar links boven a la een XBOX.

  11. Anoniem -   
    145.132.198.xxx's avatar

    @da5ke: omdat voor sommige spellen je beter het D-pad en de tumpstick omgedraaid kan hebben en er zullen vast mensen zijn die een Xbox controller fijner vinden dan de PS4 controller,maar toch een PS4 hebben gekocht omdat hun vrienden een PS4 hebben. Maar voor mij was het de grootste reden deze controller te kopen omdat er bij mij al 3 controllers door heen zijn gegaan (generatie 1 controllers)

  12. Anoniem -   
    2001:1c00:2003:9400:4d90:7f1d:a337:5.xxx's avatar

    @bzafs-:
    Je meent ‘t, is dat niet het geval bij 99.9% van alle ps4 gamers ?
    Ik zou haast denken van wel zeg…
    Ik nomineer jouw comment voor de meest nietszeggende waardeloze comment van het jaar.
    Echt WTF!!! gewoon.

    On topic:

    Passen op deze sticks ook de regular sized controll freeks ?
    Hoe duur is ie ?

    Anyway, ik ga deze controller zeker aanschaffen.

    Bonus noob vraag:
    Hoe kun je die controller software aanpassen ?
    Is er een menu in de ps4 zelf of moet ik ‘m aan mn pc aansluiten?
    Werkt ie ook op de pc ?

  13. Anoniem -   
    82.73.214..xxx's avatar

    @da5ke:

    Stel je niet zo aan man. Dat gehaat op een ander apparaat, hoe sneu. Ik had voorheen een PS3 en Xbox 360 en heb nooit echt een voorkeur gehad, speelt allemaal hetzelfde man.

  14. Anoniem -   
    143.179.75.xxx's avatar

    Zit ook te denken om deze aan te schaffen alleen de L1/L2 en R1/R2 knoppen lijken me weer niks verkeerde vorm of valt dit mee ??

  15.    1491 XP
    Dippiedoe's avatar

    @89.99.98..xxx: https://www.bol.com/nl/p/sony-playstation-4-wireless-dualshock-4-v2-controller-zwart-ps4/9200000064884470/ Alsjeblieft zeikerd.. Dit blijft toch gewoon de goedkoopste en beste controller die verkrijgbaar is. Ik hoef geen controller die is gemaakt voor verslaafde gamers.

  16. crew Management -    2078 XP
    Rastapopulos's avatar

    @143.179.75.xxx: De knoppen op zich zijn prima, ik vind de plaatsing alleen een gevalletje van net niet lekker genoeg. Op de DualShock 4 zitten ze net wat beter, maar goed dat is wel echt een persoonlijk ding wat ongetwijfeld afhankelijk is van de grootte van de hand.

  17. Anoniem -   
    217.103.45.xxx's avatar

    @Dippiedoe: och hij heeft weer wat te zeuren, geen dingen roepen waar je toch geen verstand van hebt.

  18. Anoniem -   
    62.194.152..xxx's avatar

    Klinkt goed.

    mvg

  19. Anoniem -   
    2001:1c00:2003:9400:4d90:7f1d:a337:5.xxx's avatar

    @Dippiedoe:
    Ik snap je punt eigenlijk wel.
    Echter, er zijn gewoon lui (zoals ik) die hier om zitten te springen.

    Acceptatie…
    Namaste broer, namaste.

  20.    1491 XP
    Dippiedoe's avatar

    @217.103.45.xxx: Het kan mij geen reet schelen wat je ermee kan. Maar het is puur de absurd hoge prijs. Een controller is gewoon een controller bij mij. Niks te klagen.

  21. Anoniem -   
    217.103.202..xxx's avatar

    Ik heb het eerste model, en die bevalt prima, vooral omdat deze beter voor grote handen geschikt dan de standaard controllers. Minpunt is wel dat je de PS4 niet kan inschakelen met de controller.

  22.    635 XP
    Mouse_NL's avatar

    Zit erover na te denken om wel zo 1 te halen. Al was het omdat ik toch meestal bedraad game.

  23. Anoniem -   
    212.178.142.xxx's avatar

    Voor alle mensen die dit te duur vinden en de standaard ps4 controller beter vinden, kijk dan eens naar de collectiveminds strike pack fps dit is een adapter van $39,99 die je achterop je controller kunt klikken en je ook paddels geeft. Naast het feit dat dit stukken goedkoper is kan je de adapter ook gewoon op Andere
    Controllers klikken mocht je controller kapot gaan

  24. Anoniem -   
    212.178.142.xxx's avatar

    @Dippiedoe:
    Volgens mij ben je in de tekst vergeten te zeggen dat jij dat de beste controller vind, zoiets is namelijk subjectief en er bestaat dus niet zoiets als de beste controller, alleen de beste controller voor jou persoonlijk

  25. Anoniem -   
    212.178.142.xxx's avatar

    @Mouse_NL:
    Kijk ook eens naar dit alternatief vind ik persoonlijk beter werken dan een scuff of nacon

    https://www.amazon.com/gp/product/B01L8QHXJA/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1

  26. Anoniem -   
    89.200.4..xxx's avatar

    @Dippiedoe: precies wat ik zei. Je roept maar wat. En dat doe je bij elk artikel waar je reageert. You’re full of shit. And you know it. Beetje bijdehand doen en dan zo door de mand vallen. Sukkel

  27.    1491 XP
    Dippiedoe's avatar

    @89.200.4..xxx: Tja, zo is het internet toch? Misschien moet je alles wat iedereen hier zegt eens niet zo serieus nemen. 😉

  28.    635 XP
    Mouse_NL's avatar

    @212.178.142.xxx:

    Neen geen adapter. Na verloop van tijd gaat dat ding schuiven. Ik kan ook eerst me gewenste playseat met stuur kopen. En dan nog verder sparen voor een PRO controller. Maar om dit jaar weer zoveel geld uit te geven aan me hobby vind ik een beetje zonde. En aan de andere kant wil ik het wert heel graag. Bij twijfel spaar ik daarom maar even door.

  29. Anoniem -   
    188.206.100..xxx's avatar

    @212.178.142.xxx:

    En waarom zou je zo’n “adapter” nodig hebben?

  30.    65 XP
    Iveaux's avatar

    Heb hem nu anderhalve week in huis en gebruik m’n DS4’s niet meer. Het afstellen was voor mij de grootste afweging om toch voor zoiets te gaan, naast dat ik dat erg leuk vind zag ik daar ook meerwaarde in. de vier knoppen achterop zijn zeker van meerwaarde. Het instellen van de joysticks is prettig al is dat voor mij nog ff zoeken.

    Het spelen met draad vind ik juist prettig, geen geouwehoer met een speelsessie van 6 uur dat je 3x van controller moet wisselen. Ook omdat ik wat grotere handen heb ligt deze een stuk lekkerder in de hand dan de DS4.

    de vraag is of het bovenstaande je het dubbele bedrag van een normale DS4 je waard is. Voor mij wel, zeker voor destiny en overwatch, voor een ander niet.

  31. Anoniem -   
    83.80.158.xxx's avatar

    Zonde van het geld

  32. Anoniem -   
    77.174.26..xxx's avatar

    Nogsteeds niet draadloos, schande.
    Geef mij om zn minst de optie tot draadloos ongeacht of bekabeld voor minder inputlag zorgt.
    Skip! Niet eens voor 2 tientjes.

  33. Anoniem -   
    89.99.98..xxx's avatar

    @Dippiedoe:Je bedoelt dat we jou niet serieus moeten nemen. En je doet net of er ook maar iemand is die dat al deed. Roeptoeter

  34. Anoniem -   
    89.200.43..xxx's avatar

    @188.206.100..xxx:
    Je hebt helemaal niks nodig maar de meeste hier klagen over de prijs van een pro controller,
    Die adapter zorgt ervoor dat je hetzelfde kan met iedere standaard ps4 controller

  35. Anoniem -   
    89.200.43..xxx's avatar

    @Mouse_NL:
    Je hebt het duidelijk nog nooit gebruikt want dat die
    Adapter zit muurvast geklikt en schuift helemaal niet…. maar goed doe wat jezelf wilt wilde je alleen maar een tip geven

  36.    635 XP
    Mouse_NL's avatar

    @89.200.43..xxx: @89.200.43..xxx:

    Hoi hoi bedankt voor het advies. Ik bedoelde het niet zo als ok het schreef. Sorry.

  37. Anoniem -   
    2a02:1810:3522:6c00:883b:e173:2fea:e.xxx's avatar

    @da5ke: idd mijn duimen staan op gelijke hoogte dus….

  38. Anoniem -   
    62.45.183.xxx's avatar

    @31.161.154..xxx: ja had inderdaad gekunt. Maar spaar al voor een stuur. Alleen die komt niet in het segment van de t150.

    Mvg

  39. Anoniem -   
    217.122.183..xxx's avatar

    Vet

    Mvg

  40.    5379 XP
    PattyS3's avatar

    @212.178.142.xxx: De Collectiveminds Strikepack is een geweldig apparaat. Heb hem nu een maand in gebruik en kan niet meer zonder die paddles. Helaas heb ik wel een deels defect exemplaar ontvangen, maar ik krijg als het goed is binnenkort een nieuwe (de micro USB poort van mijn huidige is defect). Ondanks dat probleem zou ik het apparaatje alsnog aanraden. Veel goedkoper dan een SCUF controller en dan deze Nacon controller, maar minstens evenveel functionaliteit. De paddles zijn ook volledig te remappen.

    @188.206.100..xxx: De (grootste) reden waarom je een SCUF controller, de controller van dit topic of zo’n Strikepack wilt is vanwege deze paddles. Als je X en O instelt op deze paddles kan je springen en bukken/liggen zonder dat je je duimen van de joysticks hoeft te halen. Hierdoor kan je accuraat blijven aimen en schieten, wat een groot voordeel oplevert natuurlijk.

    @Rastapopulos: Volgens mij kan PSX-Sense misschien wel een gratis review exemplaar aanvragen bij Collectiveminds.

  41. Anoniem -   
    84.241.200..xxx's avatar

    Ik heb hem gekocht en ben er ook erg blij mee.
    Eindelijk kan ik (net als op de xbox) de triggers en de bovente toetsen (r1 en l1) tegelijk gebruiken met 1 vinger. Erg handig bij rocket league. Draadloos vind ik prima want games met belangrijke timing speel ik sowiezo met kabel om de input lag te verlagen. Verschillende profielen met settings zijn ook erg handig. Voelt ook kwalitatief erg goed aan, beter dan oroginele controller maar dat mag ook wel voor dat geld.

  42.    71 XP
    dunmem043's avatar

    ik zelf heb laats een scuf impact gehaald. na eigen wensen gemaakt en bevalt me prima. is misschien wat duurder dan de rest maar dan heb je ook wat

  43. Anoniem -   
    2a02:a44f:9f88:1:f941:163c:c4be:a.xxx's avatar

    Ik vind het erg opvallend dat er in de review helemaal niet gesproken wordt over het grootste probleem wat de 1e gen had/heeft. Alle comments hier zijn ook louter positief, dus ik ga hier maar een keer reageren.

    Er was/is een ernstig probleem met deze controller waardoor ik hem uiteindelijk terug gestuurd heb. Bol.com was zelfs zo coulant om hem na 3weken van het verlopen van het termijn alsnog terug te nemen. Naar mijn een idee ook een duidelijk signaal dat er iets mis mee is

    Ik had deze controller voor shooters gekocht. Ik speel Siege erg veel en daarbij viel het mij al meteen op. Deze 1e gen controller heeft namelijk een ontzettend groot lag spike probleem. Soms geeft hij bij een kleine input een kleine verschuiving van je crosshair waarna hij bij dezelfde input je beeldscherm overvliegt (overdreven uitgelegd om het te verduidelijken)

    In het begin dacht ik dat het gewoon aan mijzelf lag maar na een tijdje gespeeld te hebben en het ook bij andere games te zien ben ik het internet opgegaan. Na wat zoek werk ben ik hier terecht gekomen https://www.reddit.com/r/PS4/comments/5m5bvq/nacon_owners_right_analog_stick_lags/?sort=new Ik was dus niet de enige met dit probleem en Nacon heeft ook ‘toegegeven’ dat er een probleem was. Nu komen ze na 9maanden al met een 2e gen controller waarbij dit probleem misschien is opgelost.

    Als je van plan bent om deze controller aan te schaffen raad ik je aan om even te wachten en het internet goed in de gaten te houden voordat je hem aanschaft.