Op 27 oktober kunnen fans van de Assassin’s Creed-serie weer aan de slag met een nieuw deel. Het is al bekend dat de game na lancering zal worden voorzien van extra content en dat je daarvoor een Season Pass kunt kopen. Ubisoft heeft nu laten weten dat zij ook gratis DLC zullen gaan aanbieden.

Gamers die Assassin’s Creed: Origins aanschaffen krijgen aardig wat extra content de komende tijd, waarvoor zij dus niets extra hoeven te betalen. Zo zal er onder andere een foto-modus worden toegevoegd. Wat er nog meer in de pijplijn zit en wanneer dit beschikbaar wordt gesteld is als volgt:

The Trials of the Gods: Dit zijn epische eindbaasgevechten tegen Egyptische goden die gedurende tijdelijke evenementen plaatsvinden en waar de winnaars prestigieuze prijzen winnen. Na de lancering van de game krijgen spelers vijftien dagen lang de kans om de eerste Trial of the Gods te voltooien.

The Nomad’s Bazaar: Spelers krijgen vanaf de lancering van Assassin’s Creed Origins dagelijks quests van deze handelaar. Wanneer ze deze voltooien, verdienen ze mysterieuze exotische prijzen.

Fotomodus: Met de in-game fotomodus leggen spelers de schoonheid van de Egyptische landschappen vast en laten hun innerlijke wildlife-fotograaf de vrije loop. Ook bekijken spelers de foto’s van anderen. De fotomodus is direct bij de lancering van de game beschikbaar.

Horde Mode: Hier vechten spelers tegen eindeloze massa’s van vijanden in de Gladiator Arena en vergelijken zij hun scores met die van hun vrienden. Deze modus is begin 2018 beschikbaar.

Discovery Tour: Deze nieuwe educatieve modus verandert de wereld van Assassin’s Creed Origins in een interactief museum zonder gevechten of tijdsdruk. Hier krijgt iedereen de kans om meer te leren over het Oude Egypte door middel van begeleide tours, ontwikkeld door historici en Egyptologen. Discovery Tour is begin 2018 beschikbaar.

Ben je ook benieuwd wat voor extra content je krijgt als je de Season Pass aanschaft voor €39,99? Dan is de lijst als volgt:

DLC 1 – The Hidden Ones: Deze uitbreiding bouwt voort op de groei van de Broederschap door spelers mee te nemen naar gebeurtenissen die zich jaren na Assassin’s Creed Origins afspelen. Hier strijden zij tegen Romeinse troepen die een nieuw gebied bezet hebben. Met deze uitbreiding wordt het maximale level verhoogd, waardoor spelers hun personages sterker kunnen blijven maken. The Hidden Ones is beschikbaar vanaf januari 2018.

DLC 2 – The Curse of the Pharaohs: Egyptische mythologie is de kern van deze verhaal gedreven uitbreiding, waar spelers moeten vechten tegen tot leven gewekte farao’s en een nieuw, mythisch rijk ontdekken. Gedurende de zoektocht naar de reden dat de farao’s plotseling tot leven komen, komen spelers verschillende Egyptische wezens tegen die iedereen kent. De krijgers van Anubis en schorpioenen zijn slechts een paar voorbeelden hiervan. Ook The Curse of the Pharaohs verhoogt het maximale level en introduceert nog meer gloednieuwe vaardigheden. Beschikbaar vanaf maart 2018.

The Roman Centurion and Horus Packs: Twee exclusieve pakketten met een nieuwe outfit, wapens, schild en vervoersmiddel. Beschikbaar vanaf november 2017.

500 Helix Credits. Beschikbaar bij de lancering van de game.

Een exclusief zeldzaam wapen, de Calamity Blade. Beschikbaar bij de lancering van de game.

Ubisoft heeft ook een video gemaakt waarin alle extra content aan bod komt en die kun je hieronder bekijken.