Gamers die nog steeds geregeld The Elder Scrolls Online spelen kunnen binnenkort weer aan de gang met nieuwe content. De uitbreiding Clockwork City neemt een geheel nieuw gebied met zich mee en is goed voor ongeveer 10 uur aan extra gameplay. De extra content zal op 7 november beschikbaar worden gesteld. ESO Plus-leden kunnen deze gratis downloaden en voor niet leden kost de DLC 2.000 kronen in de in-game Crown Store.

Naast de basisversie zal er ook een Clockwork City Collector’s Bundel worden aangeboden. Deze bevat als extra’s de Skeevaton pet, de Kagouti Fabricant Mount en vijf Crown Experience Scrolls. Deze editie kost 4.000 kronen.

Spelers kunnen ook al een sneak peek krijgen op de Clockwork City content door de Prologue Quest te spelen die vanaf nu beschikbaar is voor alle spelers. In deze proloog zullen ze prominente waarzeggers, geleerden en archeologen onderzoeken die gedood worden door hun eigen schaduwen.

Spelers kunnen ook reizen naar elke willekeurige Mages Guild headquarters in Tamriel om er een nota te vinden genaamd “Order of the Eye Dispatch”. Als je die nota leest, start je de quest “Of Knives and Long Shadows”, en kun je dat nieuwe avontuur beginnen. Als die quest voltooid is, ontvang je de “Clockwork Obscuros” memento in je verzameling.