De In the Name of the Tsar uitbreiding voor Battlefield 1 is nu enige tijd uit en het begint dus tijd te worden om alweer vooruit te kijken. De derde uitbreiding voor Battlefield 1 zal ‘Turning Tides’ gaan heten en EA heeft bekendgemaakt dat we die uitbreiding in december mogen verwachten.

Voor de release van die uitbreiding mogen we in november eerst nog een nieuwe modus verwachten, namelijk ‘Operation Campaigns’. Dit is een variant op de modus Operations en hierin zullen meerdere operaties aan elkaar gekoppeld worden die bij succesvol voltooien unieke beloningen opleveren.

De eerste Operation Campaign heet ‘Eastern Storm’ en deze combineert twee operaties van In the Name of the Tsar, namelijk ‘Brusilov Offensive’ en ‘Red Tide’. Deze campagne zal beschikbaar worden gesteld voor Premium Pass bezitters en bezitters van de stand-alone In the Name of the Tsar uitbreiding. In de toekomst komen er nog twee Operation Campaigns bij, maar wanneer is nog niet bekend.

De Turning Tides uitbreiding richt zich op naval warfare. Je mag met deze uitbreiding de Zeebrugge Raid verwachten, alsook het Gallipoli Offensive. De nieuwe factie die zal worden toegevoegd is de Britse marine. Verder mag je uiteraard nieuwe maps, wapens, voertuigen en andere content met deze uitbreiding verwachten.

Als laatste zal er ergens deze maand nog een update uitgebracht worden en die richt zich op het verbeteren van de gameplay, zal nieuwe Dog Tags toevoegen, alsook nieuwe gameplay instellingen brengen. Vanaf 12 tot en met 16 oktober zal trouwens het Battlefield Anniversary evenement gehouden worden ter ere van het 15-jarige bestaan van de franchise. Iedereen die dan inlogt kan Anniversary Dog Tags unlocken en deelnemen aan speciale Anniversary evenementen, missies en meer.