Het duurt nog een kleine drie weken alvorens we aan de slag kunnen met Call of Duty: WWII. Naast de singleplayercampagne zullen velen natuurlijk met de multiplayer van de game aan de slag gaan. Daarbovenop heb je ook nog eens de Zombies modus, die inmiddels niet meer weg te denken is uit de Call of Duty games. Treyarch introduceerde in 2008 deze modus voor het eerst binnen Call of Duty: World at War. Al snel bleek hoe populair deze modus was en nog steeds is bij de fans. Met Modern Warfare 2, Modern Warfare 3 en Call of Duty: Ghosts als uitzonderingen, konden we daarna in elk verschenen deel weer op zombies knallen.

Daar is het niet bij gebleven. Treyarch bracht namelijk eerder dit jaar voor Call of Duty: Black Ops III zelfs nog een aparte uitbreiding uit, Zombies Chronicles. Deze uitbreiding bevatte een aantal iconische maps en personages uit World at War, Black Ops en Black Ops II. Leuk voor zowel fans als voor nieuwkomers. Ongetwijfeld zullen genoeg mensen met deze uitbreiding aan de slag zijn gegaan, aangezien het mateloos populair blijft.

Dat brengt ons automatisch bij het volgende, namelijk waarom Activision er nog geen aparte franchise van gemaakt heeft. Er zijn immers door de jaren heen genoeg personages en verhaallijnen voorbij gekomen waar men op voort kan borduren. Er kan natuurlijk ook gekozen worden voor een geheel nieuwe invalshoek met nieuwe personages en een ander verhaal. Van daaruit zou je weer een prima singleplayercampagne kunnen ontwikkelen, met een multiplayer en eventueel een aparte (online) coöpmodus.

Er zijn genoeg mogelijkheden om er een aparte franchise en iets moois van te maken voor de fans. Als de makers zich puur kunnen richten op de Zombies, dan zou dat ook de kwaliteit van het eindproduct nog meer ten goede komen. Plus dat fans daarmee een nog grootschaliger geheel voor zich krijgen en daar zal geen enkele fan neen tegen zeggen, hebben we zo het idee.

Toch zit er ook een keerzijde aan dit verhaal. Als er een aparte franchise van wordt gemaakt, dan wordt het spelerspubliek opgesplitst over twee verschillende games. Als je als gamer graag deze modus speelt en de rest van de Call of Duty games ook, dan zul je twee keer moeten betalen. Hierdoor zouden spelers mogelijk een deel van de ervaring missen die ze nu wel krijgen. Men kan uiteraard besluiten om in plaats daarvan een geheel andere modus te ontwikkelen. Toch is het gevaar daarbij weer dat die andere modus dan lang niet zo populair zal worden als de Zombies modus dat nu is.

Aan de ene kant zijn er goede argumenten om het juist wel te doen, zodat fans nog beter bediend worden. Aan de andere kant zou dat het publiek fragmenteren en dat is commercieel weer niet zo handig. Desalniettemin horen we graag wat jullie mening hierover is. Laat ons daarom weten hoe jij hierover denkt. Je mening kan je zoals altijd weer hieronder kwijt.